Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
Benetke in beneška laguna -2 dni
Program potovanja: 1. dan: SLOVENIJA–BENETKE–LIDO DI JESOLO večerja, nočitev Odhod bo v jutranjih urah. Z udobnim turističnim avtobusom se bomo odpeljali mimo Fernetičev in nato v smeri Benetk, »mesta na vodi«. Z ladjico se bomo popeljali do otočka San Giorgio, kjer so leta 1800 potekale konklave, zmagovalec je bil papež Pij VII. Z otoka se odpira čudovit pogled na Trg sv. Marka. Otok San Giorgio slovi po istoimenski cerkvi, ki jo je kot eno najkakovostnejših stvaritev projektiral Andrea Palladio. Po ogledu bomo nadaljevali pot do srca Benetk, Markovega trga. Ogledali si bomo: Baziliko sv. Marka, Doževo palačo, Most vzdihljajev, urni stolp, zvonik ... Sprehodili se bomo do bližnjega mostu Rialto in se nato predali beneškemu vrvežu. Ulice so živahne, saj marsikdo hiti po nakupih. Ob dogovorjeni uri se bomo znova zbrali in odpeljali z ladjico do parkirišča, kjer nas bo čakal avtobus in nas odpeljal do turističnega mesteca Lido di Jesolo. Nastanitev v hotelu, večerja, nočitev. 2. dan: LIDO DI JESOLO–BENEŠKA LAGUNA–SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku se bomo zapeljali do Punta Sabbioni, od koder se bomo z ladjico podali po Beneški laguni, ki s svojimi kanali, otočki, močvirji in sipinami predstavlja edinstven naravni ambient. Ustavili se bomo na otoku Torcellu, na katerem se je pred stoletji pravzaprav začela zgodovina La Serenissime Prezvišene. Notranjost tamkajšnje bazilike, zgrajene v bizantinskem slogu, krasijo izjemno lepo ohranjeni mozaiki, ki sodijo med najlepše v Italiji. Na sosednjem otoku Burano, ki je poznan po filigransko izdelanih čipkah, se bomo sprehodil po slikovitih ulicah s pisano pobarvanimi hišami. Nato bomo pristali na otoku Murano, ki po celem svetu predstavlja sinonim za steklo. Kratek postanek v eni izmed steklarskih delavnic nas bo spoznal z izdelavo umetnin. Po ogledu in osvežitvi bo pred nami le še povratek z ladjo in vožnja z avtobusom proti domu, s predvidenim prihodom v večernih urah.
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 1 x polpenzion, izlet z ladjo prvi in drugi dan, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo izleta.
cena od 145 €
nazaj
prvomajska potovanja
Najmanjše št. potnikov: 24 Doplačila po želji: vstopnine 5–15 €, enoposteljna soba 25 € Obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina 3 € Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima
Odhodi:
23.4.
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana, Sežana
Cena: pri udeležbi 40 oseb 165 €
pri udeležbi 32 oseb 180 € pri udeležbi 24 oseb 195 €
Cenejše počitnice:
- 40 € popusta na rezervacijo dveh oseb do 28.2.
Rezervacija sedežev:
- v 2. vrsti: +10 € na osebo - v zadnji vrsti: -10 € na osebo
tel: 02/228 25 20