Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
KRAKOV – mesto kraljev, cerkva in zmaja -3 dni
Program potovanja: 1. dan: SLOVENIJA–AUSCHWITZ–KRAKOV večerja, nočitev Odhod v nočnih/zgodnjih jutranjih urah nam bo omogočil, da bomo skozi Avstrijo in Češko na Poljsko prispeli v opoldanskih urah. Ustavili se bomo v Auswitzu, ki je najbolj žalosten spomenik druge svetovne vojne. Z doplačilom si boste lahko ogledali taboriščni kompleks. Nato bomo nadaljevali z vožnjo do Krakova in se nastanili v hotelu. Večerja, nočitev. 2. dan: KRAKOV zajtrk, večerja, nočitev Ob prihodu v mesto se bomo najprej odpravili na grič Wawel, kjer si bomo ogledali katedralo, kraljevo palačo in zmaja ter spoznali zgodovino poljskega naroda. Sledil bo sprehod po poti poljskih kraljevih družin do obzidja z utrdbo Barbikon. Vmes bomo prečkali tudi Glavni trg z Marijino cerkvijo, ki v svoji notranjosti skriva leseni gotski oltar največji v srednji Evropi, z zvonika cerkve pa se vsako polno uro oglasi pesem Hejnal s trobento, ki je v zgodovini mestu oznanila tatarsko nevarnost. Ob sprehodu po trgu boste začutili boemski utrip kraljevega mesta in ga užili v prostem času. Vožnja do hotela, večerja. Nočitev. 3. dan: WIELICZKA–WADOVICE–SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku nas bo kratka vožnja ponesla do bližnjega rudnika soli Wieliczka. Kot pravi rudarji se bomo spustili pod zemljo in si ogledali zanimiv rudnik. Po ogledu bomo nadaljevali z vožnjo do Wadovic, rojstnega kraja Janeza Pavla II. Krajši postanek bomo izkoristili za sprehod po mestu oz. obisk cerkve. Pot domov nas bo znova vodila po Češki in Avstriji proti Sloveniji. Prihod je predviden v poznejših večernih urah.
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 2 x polpenzion, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo potovanja.
cena od 195 €
nazaj
prvomajska potovanja
Najmanjše št. potnikov: 24 Doplačila po želji: enoposteljna soba 50 €, vstopnine pribl. 30 € Obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina 4€ - 6€ Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima
Odhodi:
22.4., 30.4.
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana
Cena: pri udeležbi 40 oseb 215 €
pri udeležbi 32 oseb 230 € pri udeležbi 24 oseb 245 €
Cenejše počitnice:
- 40 € popusta na rezervacijo dveh oseb do 28.2.
Rezervacija sedežev:
- v 2. vrsti: +10 € na osebo - v zadnji vrsti: -10 € na osebo
tel: 02/228 25 20