Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
POMURJE – svet termalnih vrelcev, vinorodnih gričev in romantične pokrajine ob reki Muri -3 dni
Program potovanja: 1. dan: Murska Sobota–Expano V jutranjih urah se bomo z udobnim turističnim avtobusom odpeljali proti Prekmurju. Zanimivo pokrajino zelo dobro poznamo po reki, ki se leno zvija po širnih ravnicah. Pa tudi po belih štorkljah, ki gnezdijo na dimnikih, po slikovitih cerkvicah in edinstveni arhitekturi. Pokrajina pa nas očara z mehkimi zelenimi hribčki, prekritimi z vinogradi, mogočnimi gradovi In prav na tem območju med griči in ravnicami lahko okušamo okusne lokalne dobrote. Vožnja v smeri Murske Sobote in le streljaj od mestnega središča obiščemo paviljon Expano. Ogled razstave v interaktivnem doživljajskem parku, kjer je na domiseln in inovativen način predstavljeno Pomurje v malem. Nadaljujemo na domačijo Kodila, kjer si ogledamo njihovo predstavitev in vsekakor okrepčamo z domačimi mesninami. V popoldanskih urah prispemo do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu. Prosti čas. Večerja. Nočitev. 2. dan: Lendava–Bukovniško jezero–Bogojina Po zajtrku se naša pot vije skozi prekmurske vasi do Lendave, kjer se povzpnemo na razgledni stolp Vinarium. Ob lepem vremenu se nam ponudi razgled na vinorodno okolico in kar štiri države. Ob razgledu pa bo tudi čas za osvežitev. Nadaljujemo v smeri Dobrovnika do Bukovniškega jezera. V objemu starih dreves v neposredni bližini jezera ponosno stoji kapelica Sv.Vida, zraven pa žubori istoimenski izvir z vodo, ki ima visoko energijsko moč ter številne zdravilne učinke. 26 energetskih točk blagodejnega in zdravilnega sevanja ponuja sprostitev in obnovo vitalnih energij. V popoldanskih urah smo že v Bogojini. Ogled znamenite Plečnikove cerkve in postanek v prijetnem okolju gostišča. Okrepčamo se z lokalnima specialitetama prekmurskim bogračem in prekmursko gibanico. Na turistični kmetiji bo priložnost tudi kupiti lokalne dobrote. Povratek do hotela. Še nekaj prostega časa. Nočitev. 3. dan: Pachamama Po zajtrku in kavici se odpeljemo proti domu. Na poti se ustavimo na ekološki kmetiji, v Pachamama centru, kjer boste doživeli pravo harmonijo narave. Na biodinamični kmetiji, ki jo imenujejo tudi »indijansko posestvo«, boste spoznali indijansko skrivnost bivanja z naravo. Po ogledu nadaljujemo s potovanjem proti domu. Predviden prihod v popoldanskih/večernih urah.
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah hotela ***, 1 x polpenzion, 1 x nočitev z zajtrkom, 1 x topel obrok, oglede po programu (Expano, Bukovniško jezero, Vinarium, biodinamična kmetija), ogled šunkarne Kodila in degustacija mesnin, vodenje in organizacijo potovanja.
cena od 215 €
nazaj
prvomajska potovanja
Najmanjše št. potnikov: 24 Doplačila po želji: enoposteljna soba: 50€ vstopnine: niso vključene in se plačujejo ob ogledih (po želji) Obvezno doplačilo: turistična pristojbina ob prihodu v hotel pribl. 6 € Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima
Odhodi:
25.4., 29.4.
Vstopna mesta: Nova Gorica, Ljubljana, Celje
Cena: pri udeležbi 40 oseb 235 €
pri udeležbi 32 oseb 250 € pri udeležbi 24 oseb 265 €
Cenejše počitnice:
- 40 € na rezervacijo dveh oseb do 28.2.
Rezervacija sedežev:
- v 2. vrsti: +10 € na osebo - v zadnji vrsti: -10 € na osebo
Kam gremo 1. dan: Murska Sobota–Expano 2. dan: Lendava–Vinarium–Bukovniško jezero 3. dan: Pachamama
tel: 02/228 25 20