Mondena Azurna obala in očarljivi Antibes -3 dni
Odhodi 16.10.2020 pri udeležbi 40 oseb 149 € pri udeležbi 32 oseb 169 € pri udeležbi 24 oseb 189 € Dodatne informacije vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana, Sežana najmanjše število potnikov: 24 doplačila po želji: enoposteljna soba 25 €, vstopnina v muzeje 10–15 €/osebo po muzeju obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina 4 € Rezervacija sedežev v 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
Opis potovanja
1. dan: SLOVENIJA–ITALIJA nočna vožnja Čeprav vse poti vodijo v Rim, ga bomo tokrat mi zgrešili. Do Padove bomo na isti poti, naprej pa proti Brescii, Genovi in Azurni obali. 2. dan: KNEŽEVINA MONACO–EZE–NICA nočitev Jutranje sonce nas bo prebujalo v čudovitih panoramah. Menton bo prvo mestece, ki nam bo zaspano pomahalo, naš prvi postanek bo v kneževini Monaco. Vsak centimeter drobne kneževine Grimaldijeve družine je zaseden in Monaco še kar naprej raste proti nebu. Knežji del se ponaša s prijetnimi uličicami, ki so obogatene z različnimi muzeji, med njimi je vsekakor vreden obiska Oceanografski muzej. Videli bomo tudi menjavo straže in se sprehodili do mondenega Monte Carla, kjer je središče igralništva in zabave. Tudi del proge za dirke Formule 1 bomo, sicer ne tako bliskovito, prepeljali ali prehodili in se za trenutek v mislih prelevili v dirkače. Polni sanj bomo nadaljevali pot po Azurni obali. Proti koncu 19. stoletja so umetniki prihajali na sredozemsko obalo, ker so jih privlačile tamkajšnja posebna svetloba in barve. Umetniki višje družbe so si izbrali Nico in njeno bližnjo okolico. Ustavili se bomo v bližnji vasici Eze, ki nas bo očarala kot tipična provansalska vasica. Obisk parfumske hiše Fragonard bo priložnost, da spoznamo industrijo parfumov, sprehodili se bomo tudi po ozkih uličicah mesteca. Panoramska cesta do Nice nam bo znova postregla z osupljivimi prizori, panoramska vožnja po Nici pa nas bo spoznala z mestom. Odpeljali se bomo do hotela in se nastanili v sobah. Če bo čas, ga bomo morda izkoristili za individualen sprehod. Nočitev. 3. dan: ANTIBES–CANNES–SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku nas bo pozdravil Antibes, kjer se bomo sprehodili po tržnici in izkoristili čas za kavico. Ob dogovorjeni uri bomo nadaljevali pot do Cannesa, kjer se bomo sprehodili do filmske palače in se v mislih lahko prelevili v vloge filmskih zvezd. Sprehodili se bomo mimo številnih butikov in ekskluzivnih hotelov, morda si privoščili še zadnjo osvežitev. Na poti proti Sloveniji bomo, tokrat na desni strani, občudovali obalo Rivier di Ponente vse do Genove, kjer nas bo pot obrnila proti severu, v notranjost Italije. Doma bomo predvidoma v večernih urah.
cena od 149 €
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu **/***, 1 x nočitev z zajtrkom, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo izleta.
avtobusna potovanja
Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
Navigacija:
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
tel: 02/228 25 20