Benetke in Beneška laguna - 2 dni
Odhodi 5.10. pri udeležbi 40 oseb 135 € pri udeležbi 30 oseb 150 € pri udeležbi 20 oseb 169 € Cenejša potovanja 40 € popusta za dve osebi za rezervacije do 31.1. 20 € popusta za dve osebi za rezervacije do 31.3. Rezervacija sedežev v 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo Dodatne informacije vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana najmanjše število potnikov: 20 doplačila po želji:  vstopnine 5–15 €, enoposteljna soba 25 € obvezno doplačilo: lokalna pristojbina, turistična mestna pristojbina popust: 10 % za otroke do 12 let v sobi z dvema odraslima
Opis potovanja
1. dan: SLOVENIJA–BENETKE–LIDO DI JESOLO večerja, nočitev Odhod bo v jutranjih urah. Z udobnim turističnim avtobusom se bomo odpeljali mimo Fernetičev in nato v smeri Benetk, »mesta na vodi«. Z ladjico se bomo popeljali do otočka San Giorgio, kjer so leta 1800 potekale konklave, zmagovalec je bil papež Pij VII. Z otoka se odpira čudovit pogled na Trg sv. Marka. Otok San Giorgio slovi po istoimenski cerkvi, ki jo je kot eno najkakovostnejših stvaritev projektiral Andrea Palladio. Po ogledu bomo nadaljevali pot do srca Benetk, Markovega trga. Ogledali si bomo: Baziliko sv. Marka, Doževo palačo, Most vzdihljajev, urni stolp, zvonik ... Sprehodili se bomo do bližnjega mostu Rialto in se nato predali beneškemu vrvežu. Ulice so živahne, saj marsikdo hiti po nakupih. Ob dogovorjeni uri se bomo znova zbrali in odpeljali z ladjico do parkirišča, kjer nas bo čakal avtobus in nas odpeljal do turističnega mesteca Lido di Jesolo. Nastanitev v hotelu, večerja, nočitev. 2. dan: LIDO DI JESOLO–BENEŠKA LAGUNA–SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku se bomo zapeljali do Punta Sabbioni, od koder se bomo z ladjico podali po Beneški laguni, ki s svojimi kanali, otočki, močvirji in sipinami predstavlja edinstven naravni ambient. Ustavili se bomo na otoku Torcellu, na katerem se je pred stoletji pravzaprav začela zgodovina La Serenissime – Prevzvišene. Notranjost tamkajšnje bazilike, zgrajene v bizantinskem slogu, krasijo izjemno lepo ohranjeni mozaiki, ki sodijo med najlepše v Italiji. Na sosednjem otoku Burano, ki je poznan po filigransko izdelanih čipkah, se bomo sprehodil po slikovitih ulicah s pisano pobarvanimi hišami. Nato bomo pristali na otoku Murano, ki po celem svetu predstavlja sinonim za steklo. Kratek postanek v eni izmed steklarskih delavnic nas bo spoznal z izdelavo umetnin. Po ogledu in osvežitvi bo pred nami le še povratek z ladjo in vožnja z avtobusom proti domu, s predvidenim prihodom v večernih urah.
cena od 135 €
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 1 x polpenzion, izlet z ladjo prvi in drugi dan, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo potovanja.
AVTOBUSNA POTOVANJA
Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
Navigacija:
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
tel: 02/228 25 20