Beograd – dinamično mesto-2 dan
Odhodi 10.10.2020 pri udeležbi 40 oseb 115 € pri udeležbi 32 oseb 135 € pri udeležbi 24 oseb 155 € Dodatne informacije vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana, Novo mesto najmanjše število potnikov: 24 doplačila po želji: enoposteljna soba 25 €, vstopnine pribl. 10 €, večerja na Skadarliji 20 € obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina 2 € Rezervacija sedežev v 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
Opis potovanja
1. dan: SLOVENIJA–BEOGRAD nočitev Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja z udobnim turističnim avtobusom v smeri Zagreb–Lipovac– Beograd. Prihod v Beograd, v mesto, ki je zraslo ob Savi in Donavi, je predviden v dopoldanskih urah. Ogledali si bomo nekatere kulturno-zgodovinske spomenike: Dedinje, »brdo čarobno« in rezidenco Josipa Broza Tita ter Muzej 25. maj. Nato se bomo sprehodili do Hiše cvetja, kjer je grobnica Josipa Broza Tita. Odpeljali se bomo do Topčiderja in Marakane, nato pa na Vračarju občudovali veličasten pravoslavni hram sv. Save. Odšli bomo po trgu Slavija, mimo skupščine in čez Terazije do največjega in najlepšega beograjskega parka – Kalemegdan, ki je hkrati tudi najpomembnejši zgodovinski kompleks. V njem izstopa t. i. Beograjska trdnjava. Po ogledu bo še čas za obisk najpopularnejše in najelitnejše mestne ulice »Knez Mihajlove«. Možnost nakupa spominkov ali obiska katerega izmed lokalov. Vožnja do hotela in nastanitev. Večer bomo lahko preživeli na Skadarliji in se individualno odločili za večerjo v eni izmed restavracij ob zvokih »starogradske muzike«. Nočitev v hotelu. 2. dan: BEOGRAD–SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku se bomo odpeljali proti Novemu Beogradu, ki je danes predel širokih »bulvarjev« in najvišjih zgradb v mestu. Videli bomo bivšo Palačo federacije, nekdanji CK, Kongresni center Sava, beograjsko Areno ... Vožnja do vzpetine Avala, ki je visoka 511 m. Predel je zaščiten kot krajinski park. Na njenem vrhu je bil včasih grad Zrnov, ki so ga porušili Turki. Na njegovem mestu so leta 1938 postavili mavzolej – spomenik neznanemu junaku, ki je delo priznanega akademika in kiparja Ivana Meštroviča. Danes je Avala priljubljeno zbirališče domačinov. V zgodnjih popoldanskih urah bomo zapustili Beograd in s krajšimi postanki nadaljevali vožnjo proti domu, kamor bomo prispeli v poznejših večernih urah.
cena od 115 €
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***,1 x nočitev z zajtrkom, zunanje oglede po programu, lokalno vodenje in organizacijo potovanja.
avtobusna potovanja
Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
Navigacija:
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
tel: 02/228 25 20