Beograd in mavzolej družine Karadžordžević-3 dan
Odhodi 08.05.2020, 19.06.2020, 04.09.2020, 30.10.2020 pri udeležbi 40 oseb 220 € pri udeležbi 32 oseb 235 € pri udeležbi 24 oseb 250 € Dodatne informacije vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana, Novo mesto najmanjše število potnikov: 24 doplačila po želji: enoposteljna soba 50 €, vstopnine 10-15 € obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina 6 € Cenejša potovanja -40 € za dve osebi do 31.1. -20 € za dve osebi do 31.3. Rezervacija sedežev v 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
Opis potovanja
1. dan: SLOVENIJA–BEOGRAD nočitev Zgodaj zjutraj nas bo udoben turistični avtobus odpeljal v zmeri Zagreb–Lipovac–Beograd. Prihod v Beograd, v mesto, ki je zraslo ob Savi in Donavi, je predviden v dopoldanskih urah. Najprej si bomo ogledali nekdanjo kultno destinacijo bivše Jugoslavije: Dedinje, »brdo čarobno« in rezidenco Josipa Broza Tita z Muzejem 25. maj. Sprehodili se bomo do Hiše cvetja, kjer je grobnica Josipa Broza Tita. Mimo Topčiderja in Marakane se bomo prerinili do Vračarja, kjer bomo občudovali veličasten pravoslavni hram sv. Save. Odpeljali se bomo mimo skupščine in čez Terazije do največjega in najlepšega beograjskega parka – Kalemegdana, ki je hkrati tudi najpomembnejši zgodovinski kompleks, v katerem dominira Beograjska trdnjava. Po ogledu bo še čas za obisk najpopularnejše in najelitnejše mestne ulice »Knez Mihajlove«. Imeli bomo možnost nakupa spominkov ali obiska katerega izmed lokalov. Večer bomo lahko preživeli na Skadarliji in se individualno odločili za večerjo v eni izmed restavracij ob zvokih »starogradske muzike«. Nočitev. 2. dan: OPLENAC–TOPOLA–AVALA zajtrk, večerja, nočitev Po zajtrku bomo nadaljevali z vožnjo v Oplenac, kjer bomo obiskali mavzolej družine Karadžordžević, si ogledali Petrovo hišo in cerkev sv. Jurija. Nato se bomo ustavili v Topoli, mestu, ki mu pravijo tudi srce Šumadije. Sledil bo ogled vinske kleti z degustacijo vina ob lokalni zakuski. Po krajši osvežitvi se bo vožnja vila do Avale, visoke 511 m, ki je zaščitena kot krajinski park. Na njenem vrhu je bil včasih grad Zrnov, ki so ga porušili Turki. Na njegovem mestu so leta 1938 postavili mavzolej – spomenik neznanemu junaku, ki je delo priznanega akademika in kiparja Ivana Meštroviča. V popoldanskih urah se bomo vrnili v Beograd, se vkrcali na splav ter ob prijetnem plutju doživeli »belo mesto« še z vodne strani. Ob šilčku žganja se bomo ogreli in se napotili do hotela. Večerja. Nočitev v hotelu. 3. dan: BEOGRAD/AVALA–SLOVENIJA zajtrk Dan bo prost za individualno pohajkovanje. Obisk tržnice, sprehod po elegantni ulici kneza Mihajla, čas za osvežitev, to je le ena od možnosti. V zgodnjih popoldanskih urah bomo s krajšimi postanki nadaljevali vožnjo proti domu, kamor bomo prispeli v poznejših večernih urah.
cena od 220 €
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu***, 1 x nočitev z zajtrkom,1 x polpenzion, izlet v Šumadijo, vstopnino za ogled mavzoleja Karadžordževićev, degustacijo vina in zakusko,plovbo z ladjo in šilček žganja,zunanje oglede po programu,lokalno vodenje, vodenje in organizacijo potovanja.
avtobusna potovanja
Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
Navigacija:
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
tel: 02/228 25 20