Bosansko brezčasno Sarajevo-2 dan
Odhodi 10.10.2020 pri udeležbi 40 oseb 110 € pri udeležbi 32 oseb 130 € pri udeležbi 24 oseb 150 € Dodatne informacije vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana najmanjše število potnikov: 24 doplačila po želji: enoposteljna soba 25 €, vstopnine pribl. 15 € obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina 2 € Rezervacija sedežev v 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
Opis potovanja
1. dan: SLOVENIJA–SARAJEVO večerja, nočitev V Sarajevo se bomo odpravili z udobnim turističnim avtobusom, ki nas bo mimo Zagreba pripeljal do Sarajeva. Da bomo lahko mesto, njegovo zgodovino in sedanjost najbolje spoznali, nas bo v dopoldanskih urah sprejel lokalni vodnik. V Sarajevu so še danes vidne sledi zadnje vojne in razlike med ljudmi. Seznanili se bomo s časom, ko je mesto pripadalo Turkom, v letu 1914 je bilo prizorišče atentata na nadvojvodo Ferdinanda, leta 1984 so bile v Sarajevu zimske olimpijske igre. Odpeljali se bomo do »Vrelo Bosne«, kjer izvira reka Bosna in je urejen v prekrasen park, nato se bomo vrnili do promenade Iliđe. Po želji si bomo ogledali znameniti tunel na Butimiru pod letališčem, se nato odpeljali mimo porušene časopisne hiše Oslobođenje in ob reki Miljacki proti središču mesta. Pri Principovem mostu bomo naredili krajši postanek, nato pa si privoščili nekaj prostega časa. Nastanili se bomo v hotelu in povečerjali. Nočitev. 2. dan: SARAJEVO–SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku in bosanski »kafici« se bomo spet odpravili na potepanje po mestnem središču. Sprehodili se bomo po nekdanji Ulici Vase Miskina, sedanji Ferhadiji, do večnega ognja in mestne tržnice. Ogledali si bomo še Bezistan, Begovo džamijo, staro pravoslavno cerkev in katedralo. Na Baščaršiji bo čas za individualni postanek in pokušino bosanskih specialitet. S polnimi trebuščki se bomo zbrali na avtobusu in se odpravili proti domu. Na poti bomo naredili krajše postanke.
cena od 110 €
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 1 x polpenzion, zunanje ogledi po programu, lokalno vodenje, vodenje in organizacijo potovanja.
avtobusna potovanja
Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
Navigacija:
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
tel: 02/228 25 20