Brez kapučina ni Rima in umetnine v Vatikanu -3 dni
Odhodi 16.10.2020 pri udeležbi 40 oseb 259 € pri udeležbi 32 oseb 279 € pri udeležbi 24 oseb 299 € Dodatne informacije vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana, Sežana najmanjše število potnikov: 24 doplačila po želji: enoposteljna soba 50 €, vstopnine pribl. 18–35 € po muzeju obvezno doplačilo: turistična mestna pristojbina (6-12 €) Rezervacija sedežev v 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
Opis potovanja
1. dan: SLOVENIJA–VATIKAN–RIM večerja, nočitev Še danes velja star pregovor, da »vse poti vodijo v Rim«. Tudi naša nas bo in v zgodnjih popoldanskih urah bomo že v papeški državici Vatikan. Ogledali si bomo lahko neprecenljive zaklade Vatikanskih muzejev s čudovito Sikstinsko kapelo, Rafaelovimi sobanami, tapiserijami ... Ustavili se bomo na Trgu sv. Petra in si ogledali mogočno katedralo. Po želji se bomo povzpeli na kupolo, od koder se nam bo razprostrl zelo lep razgled. Nekaj časa bo za osvežitev in sprehod do Angelskega gradu, potem pa bomo nadaljevali z vožnjo do našega hotela. Nastanitev, večerja, nočitev. 2. dan: RIM zajtrk, večerja, nočitev Po zajtrku bomo nadaljevali z ogledi mestnih znamenitosti. Ustavili se bomo v starem antičnem Rimu in si ogledali Kolosej, Beneški trg, grič Kapitol, Forum Romanum ... Med ogledi bo čas za osvežitev, saj brez kapučina ni Rima. Popoldan se bomo še nekoliko potepali po mestu. Ogledali si bomo baročni trg Navono, ki se ponaša s svojimi vodometi, Panteon, ki je najbolje ohranjena antična stavba v Rimu, Španske stopnice, Fontano di Trevi, ki velja za najlepši rimski vodomet, se ustavili pri cerkvi Sv. Petra v vezeh in baziliki Marija Snežna ... Zvečer se bomo vrnili v hotel in povečerjali. Nočitev. 3. dan: RIM–SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku se bomo spustili v katakombe – podzemni svet kristjanov. Po ogledu se bomo odpeljali do izjemne bazilike sv. Pavla izven obzidja, katere okras so medaljoni vseh vladajočih papežev. Po ogledu pa bo pred nami vožnja proti domu. Naš Rim je Slovenija in vse poti vodijo tudi domov. Predvidoma v poznejših večernih urah.
cena od 259 €
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 2 x polpenzion, metro, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo potovanja.
avtobusna potovanja
Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
Navigacija:
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
tel: 02/228 25 20