Češnje in biserčki Hercegovine -3 dni
Odhodi 25.04.2020, 01.05.2020 pri udeležbi 40 oseb 205 € pri udeležbi 32 oseb 225 € pri udeležbi 24 oseb 245 € Dodatne informacije vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana, Novo mesto najmanjše število potnikov: 24 doplačila po želji: enoposteljna soba 50 €, vstopnine na izletu obvezno doplačilo: turistična lokalno mestna pristojbina 4 € Cenejša potovanja -40 € za dve osebi do 31.1. -20 € za dve osebi do 31.3. Rezervacija sedežev v 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
Opis potovanja
1. dan: SLOVENIJA – SLAPOVI KRAVICE – NEKROPOLA S STEČKI – MOSTAR večerja, nočitev Odhod v v zgodnjih jutranjih urah/(nočnih). Vožnja z udobnim turističnim avtobusom v smeri Zagreba, Splita v Hercegovino. Predvidoma v dopoldanskih urah bomo prispeli do čudovitih slapov. Slap Kravica je ena od zanimivih točk, kjer se moramo ustaviti. Je čudovito naravno doživetje. Reka Trebižat je na svoji poti skozi razgiban teren ustvarila enkratne slapove. Čas za ogled, fotografiranje, po želji osvežitev. Nato bomo obiskali največjo nekropolo v Radimlji, ki šteje več kot 120 stečkov. Nahaja se v bližini kraja Stolac. Stečki so del zapuščine srednjeveške Bosne, v kateri so se že tedaj mešali vplivi različnih verskih skupin. Nekropola v Radimlji leži sredi velikega polja, po katerem vozimo vso pot in od koder se pogled odpira na čudovito in barvito pokrajino, z obeh strani obdano z vrhovi. Podobo raja popolno dopolnjujejo stečki – t.i. monolitni nagrobniki, nedavno očiščeni in restavrirani. V svoji umazano beli barvi sijejo iz sveže pokošene zelene livade. Po ogledu vožnja do Mostarja, kraja nastanitve. Namestitev v hotelu, večerja, nočitev. 2.dan: OBIRANJE ČEŠENJ/MOSTAR zajtrk, večerja, nočitev Po zajtrku se odpeljemo v smeri Blagaja. V spremstvu lokalnega vodnika se ustavimo na bližnji plantaži češenj. Prisluhnemo zanimivi zgodbi – predstavitvi dejavnosti. Glede na vremenske ugodnosti se z vozom zapeljemo po plantaži in že se družimo ob obiranju češenj. Priložnost bo tudi za nakup raznovrstnih češnjevih proizvodov. Prijetno razpoloženi nadaljujemo do Blagaja. Najprej se okrepčamo s kosilom in nato ogledamo zanimivo hišo Tekija, ki leži nad izvirom reke Bune in so jo 147. leta zgradili derviši. Čudovito naravno okolje, ki je pritegnilo pozornost že v preteklosti. Po ogledu se vračamo v Mostar, sprehod skozi biser Hercegovine, kjer se znova dotaknemo njegove zanimive zgodbe. Vračamo se do hotela, večerja, nočitev. 3. dan: TITOV BUNKER – SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku nadaljujemo z vožnjo ob toku reke Neretve vse do Konjica. Naredimo kratek postanek v Jablanici, kjer si lahko ogledamo zanimiv muzej, ki predstavlja razstavo: Bitka za ranjence … Po ogledu pa v smeri planine Zlatar, kjer si ogledamo zanimiv Titov bunker. Zanimivost, ki je bila dolgo časa dobro skrita skrivnost, se razprostira na pribl. 6500 kvadratnih metrih površine. Ogled traja približno 2 uri. Še osvežitev in že se potovanje nadaljuje proti Hrvaški, Sloveniji. Na poti še krajši postanki za osvežitev. Predviden prihod v kasnejših večernih urah.
cena od 205 €
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu***, 2 x polpenzion, zunanji ogledi po programu, program obiranje češenj z 1 kg češenj,kosilo, vstopnina v hišo dervišev Tekija, vstopnina Titov bunker, lokalni vodnik, vodenje in organizacija potovanja.
avtobusna potovanja
Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
Navigacija:
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
tel: 02/228 25 20