Cvetlični otok Mainau -3 dni
Odhodi 02.10.2020 pri udeležbi 40 oseb 169 € pri udeležbi 32 oseb 189 € pri udeležbi 24 oseb 209 € Dodatne informacije vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana najmanjše število potnikov: 24 doplačila po želji: enoposteljna soba 25 €, vstopnine obvezno doplačilo: turistična lokalno mestna pristojbina 3 € Rezervacija sedežev v 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
Opis potovanja
1. dan: SLOVENIJA–NEMČIJA nočna vožnja Od doma se bomo odpravili v poznih večernih urah. Z udobnim turističnim avtobusom se bomo odpeljali v smeri Avstrije, Nemčije proti Bodenskemu jezeru. 2. dan: OTOK MAINAU–RENSKI SLAPOVI nočitev V dopoldanskih urah se bomo s trajektom pripeljali do Konstanze in otoka Mainau. Čudovit cvetlični otok, ki se nahaja na Bodenskem jezeru, očara vsakogar. Imeli bomo čas za sprehod med cvetličnimi gredami, občudovali bomo čudovite cvetlične skulpture ... Dovolj časa bo za osvežitev v eni izmed restavracij. Potepanje bomo nadaljevali v Švico do Schaffhausna, kjer so na največji zahodnoevropski reki nastali čudoviti slapovi, imenovani Renski slapovi. Ob prelepem pogledu na to naravno lepoto si bomo, ob bučanju vode, vzeli nekaj prostega časa. V popoldanskih urah se bomo odpeljali do kraja nastanitve, kjer se bomo odpravili v hotel. Nočitev. 3. dan: INNSBRUCK–SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku nas bo čudovita alpska pokrajina spremljala do Tirolske prestolnice Innsbruck, ki leži ob zeleni reki Inn. Sprehodili se bomo po mestnem jedru in si ogledali znamenitosti: slavolok Triumphpforte, ki ga je dala postaviti cesarica Marija Terezija leta 1765 ob poroki svojega sina Ludvika s Španko Marijo Ludoviko, cerkev Servitenkirche s samostanom ter staro deželno hišo, zgrajeno v letih 1724–1730, ki je najbolj razkošna baročna zgradba v mestu. Steber sv. Ane, kjer je bila nekoč tržnica, nas bo usmeril do začetka starega mesta, ki se ponaša s številnimi lepimi baročnimi in renesančnimi meščanskimi hišami. Ponos mesta je tudi 56 m visok mestni stolp, simbol mesta pa predstavlja t. i. Zlata strešica, ki so jo v poznogotskem stilu zgradili v letih 1494–1496. Ustavili se bomo še pri gostilni Zlati orel, pri najstarejši hiši Ottoburg in pri stolnici sv. Jakoba. Dvorec Hofburg nam bo predstavil vso slavo, bogastvo in blišč Tirolske pod vladavino Habsburžanov, dvorna cerkev, ki jo krasi grobnica cesarja Maksimiljana I. V popoldanskih urah se bomo odpravili proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.
cena od 169 €
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turistični avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 1 x nočitev z zajtrkom, vožnjo s trajektom, vstopnino za otok Mainau, vstopnino za Renske slapove, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo izleta.
avtobusna potovanja
Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
Navigacija:
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
tel: 02/228 25 20