Dišeča Provansa in divji Camargue-4 dni
Odhodi 25.06.2020, 16.07.2020 pri udeležbi 40 oseb 275 € pri udeležbi 32 oseb 295 € pri udeležbi 24 oseb 315 € Dodatne informacije vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana, Sežana najmanjše število potnikov: 24 doplačila po želji: enoposteljna soba 75 €, vstopnine 3–10 €/muzej obvezno doplačilo: turistična lokalno mestna pristojbina 9 € Cenejša potovanja -40 € za dve osebi do 31.1. -20 € za dve osebi do 31.3. Rezervacija sedežev v 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
Opis potovanja
1. dan: SLOVENIJA–ITALIJA–FRANCIJA–ARLES nočitev V zgodnjih jutranjih urah nas bo udoben turistični avtobus odpeljal čez mejni prehod mimo Benetk ter Verone v smeri Genove do Ventimiglie. Popoldansko vožnjo bomo nadaljevali proti osrčju Provanse z vmesnimi krajšimi postanki. Prispeli bomo do Arlesa, kjer si bomo v mestnem središču ogledali katedralo st. Trophime in postali ob dobro ohranjenem amfiteatru, ki je še danes prizorišče različnih prireditev. Čas bo za kavico v eni izmed kavarn, morda Caffe du Nuit, ki slovi zaradi upodobitve Van Gogha. Vožnja do hotela, nastanitev, nočitev. 2. dan: ARLES –ST. MARIES DE LA MER–AVIGNON–LES BAUX zajtrk, nočitev Po zajtrku bomo nadaljevali s potovanjem proti St. Maries de la Mer, ki je znano romsko središče in prizorišče svetovnih festivalov romske narodne skupnosti. Glede na dogovor bo možno tudi križarjenje po delti reke Rhone. Vožnja se bo nadaljevala do rimskega akvadukta Pont du Gard, ustavili se bomo v Avignonu za ogled znamenitosti: papeške palače, Notre Dame, mostu St. Benezet … Po ogledu se bomo usmerili v slikovito hribovje Chaine des Alpilles do vasi Les Baux. Na divjem romantičnem mestu je bilo nekoč protestantsko središče, danes pa je izjemno privlačen kraj. Vožnja do hotela, nočitev. 3. dan: GORDES–GRASS–NICA zajtrk, nočitev Po zajtrku se bomo odpeljali do kraja Gordes, ki velja za živahno središče dežele Borie. Nad ravnino in na strmih terasah se dvigata renesančni grad in cerkev s stolpiči. Pot nas bo pripeljala tudi do cistercijanske opatije v Senanque, ki stoji v ozki dolini med sivkinimi polji. Po krajši osvežitvi bomo nadaljevali pot v smeri sinje modre obale, v Grass, kjer si bomo ogledali eno izmed znanih parfumerij. Vožnja do kraja nastanitve, nastanitev v hotelu, nočitev. 4. dan: NICA–MONACO–ITALIJA–SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku nas bo vožnja skozi Nico popeljala v kneževino Monaco. Sprehodili se bomo mimo katedrale in si ogledali zunanjost palače Grimaldijevih. Tudi Oceanografski muzej z znamenitim morskim akvarijem je zagotovo vreden ogleda. Pred igralnico v mondenem Monte Carlu bomo preverili zbirko parkiranih avtomobilskih zverinic in nadaljevali z vožnjo proti Italiji. Pot domov nas bo peljala mimo Verone in Benetk v Slovenijo. Na poti bodo seveda krajši postanki za osvežitev. Prihod je predviden v poznih večernih urah.
cena od 275 €
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu **/***, 3 x nočitev z zajtrkom, zunanje oglede po rogramu, vodenje in organizacijo potovanja.
avtobusna potovanja
Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
Navigacija:
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
tel: 02/228 25 20