Kraljevski Krakov in bisera Velike Moravske-4 dan
Odhodi 08.10.2020 pri udeležbi 40 oseb 195 € pri udeležbi 32 oseb 215 € pri udeležbi 24 oseb 235 € Dodatne informacije vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana najmanjše število potnikov: 24 doplačila po želji: enoposteljna soba 50 €, vstopnine pribl. 20 € obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina 4 € Rezervacija sedežev v 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
Opis potovanja
1. dan: SLOVENIJA–POLJSKA nočna vožnja Od doma se bomo odpravili v poznejših večernih urah. Skozi Avstrijo in Češko proti Poljski nas bo popeljal udoben turistični avtobus. 2. dan: KRAKOV večerja, nočitev V dopoldanskih urah bomo prispeli do Krakova. Ob prihodu se bomo odpravili na grič Wawel, kjer si bomo ogledali katedralo in kraljevo palačo ter se spoznali s simbolom mesta – zmajem. Tam, kjer se je zgodovina poljskega naroda ustvarjala, jo bomo mi spoznavali in podoživljali. Sledil bo sprehod po poti poljskih kraljevih družin: po Grajski ulici do Glavnega trga z Marijino cerkvijo, ki v svoji notranjosti skriva leseni gotski oltar, ki je največji v srednji Evropi, iz zvonika cerkve pa se vsako polno uro oglasi pesem Hejnal (trobenta), ki je mestu oznanila tatarsko nevarnost. Nadaljevali bomo do Vrat sv. Florjana in obzidja z utrdbo Barbikon. Na trgu in okoliških ulicah boste začutili boemski utrip kraljevega mesta. Nekaj prostega časa bo za nakupe ali kak prigrizek na vedno polnih stojnicah. Proti večeru se bomo odpeljali do hotela, se nastanili v sobah in povečerjali. Nočitev. 3. dan: OLOMUC–BRNO zajtrk, večerja, nočitev Po zajtrku bomo uživali v češkem podeželju na kratki vožnji do severne Češke, kjer leži zgodovinski biser te države – mesto Olomouc. Sodi med najlepša mesta v državi in nekoč najpomembnejše središče Velike Moravske. Danes je univerzitetno, kulturno in gospodarsko središče. Za njih je pomembna živilska industrija in vsekakor se ponašajo s svojo ponudbo čokolade. Po ogledu in osvežitvi se bo naša pot nadaljevala do Brna, moravskega glavnega mesta. Sledil bo postanek na prizorišču Napoleonove bitke – Austerlitz ali bitka pri Slavkovu. Napoleonova klasika je bila ena najslavnejših Napoleonovih bitk, ki je potekala 2. decembra 1805. Bila je vrh in konec kampanje leta 1805. Po ogledu se bomo odpeljali do hotela, nastanili v hotelu, večerjali in zaspali. 4. dan: BRNO–SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku se bomo sprehodili skozi mestno jedro, ki nas bo navdušilo z moderno arhitekturo in seveda z izjemnim starim mestnim središčem, kjer so katedrala, kapucinski samostan, mestna hiša … Po osvežitvi se bo naša vožnja nadaljevala proti Avstriji in Sloveniji. Domov bomo predvidoma prišli v večernih urah.
cena od 195 €
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu***, 2 x polpenzion, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo potovanja.
avtobusna potovanja
Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
Navigacija:
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
tel: 02/228 25 20