Kulinarična Vojvodina-2 dan
Odhodi 11.04.2020, 30.05.2020, 17.10.2020 pri udeležbi 40 oseb 145 € pri udeležbi 32 oseb 165 € pri udeležbi 24 oseb 185 € Dodatne informacije vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana, Novo mesto najmanjše število potnikov: 24 doplačila po želji: enoposteljna soba 25 €, vstopnine 10–15 € obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina 2 € Cenejša potovanja -40 € za dve osebi do 31.1. -20 € za dve osebi do 31.3. Rezervacija sedežev v 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
Opis potovanja
1. dan: SLOVENIJA–PEĆINCI–FRUŠKA GORA– NOVI SAD večerja, nočitev V zgodnjih jutranjih urah se bomo odpravili v smeri Hrvaške, proti Srbiji. Prvi postanek bo v kraju Pećinci, kjer si bomo ogledali muzej kruha. S pomočjo razstavljenih predmetov bomo spoznali postopek nastajanja kruha in izvedeli, kaj je v Srbiji kruh skozi zgodovino pomenil in ob katerih priložnostih so ga jedli. Sledila bo vožnja do vasice Maradik, kjer si bomo ogledali tipično srbsko hišo iz 19. stol. Prostori v hiši so ekonomično razporejeni in takšni, kot so bili potrebni na vsaki domačiji. V vseh prostorih se nahajajo predmeti, stari od 50 do 200 let. Nato se bomo odpeljali do samostana Krušedol, ki je zapuščina srednjeveške dinastije Branković in hrani mnoge pomembne ikone ter druge dragocene predmete v samostanski zakladnici. Po ogledu bo sledila vožnja v Sremske Karlovce in sprehod po mestnem jedru, ki ga krasijo ogromne baročne palače, nastale po zaslugi odličnega trgovanja z vinom. Sledila bo pokušina medu in domačih vin. Nadaljevali bomo pot do Novega Sada, se namestili v hotelu in uživali v večerji v lokalni restavraciji ob glasbi. Nočitev. 2. dan: NOVI SAD–SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku si bomo ogledali glavne znamenitosti mesta: Trg svobode, katedralo, mestno hišo, Zmaj Jovinove ulice, Dunavsko ulico z zanimivimi zgradbami iz 19. stol., Saborno cerkev in se povzpeli na Petrovaradinsko trdnjavo, ki jo imenujejo tudi Gibraltar na Donavi. Trdnjava je tipičen primer vojne arhitekture 18. stol. Od tu se nam bo odprl pogled na mesto Novi Sad, reko Donavo in ravninsko Vojvodino. Velika zanimivost trdnjave so podzemne galerije, ki se raztezajo v dolžini preko 16 km. Nekaj prostega časa bomo izkoristili za kavico, nato pa se bomo začeli vračati v smeri Hrvaške in Slovenije, kamor bomo prispeli predvidoma v večernih urah.
cena od 145 €
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 1 x nočitev z zajtrkom, 1 x večerjo ob glasbi, ogled muzeja kruha,vinsko pokušino, vstopnino za Petrovaradinsko trdnjavo, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo potovanja.
avtobusna potovanja
Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
Navigacija:
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
tel: 02/228 25 20