S. Makedonija, Albanija, Črna gora-6 dan
Odhodi 06.10.2020, 03.11.2020 pri udeležbi 40 oseb 299 € pri udeležbi 32 oseb 319 € pri udeležbi 24 oseb 339 € Dodatne informacije vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana, Novo mesto najmanjše število potnikov: 24 doplačila po želji: enoposteljna soba 80 €, morebitne dodatne vstopnine obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina 8 € Rezervacija sedežev v 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
Opis potovanja
1. dan: SLOVENIJA–SRBIJA–MAKEDONIJA nočna vožnja Odhod avtobusa v večernih urah. Vožnja z udobnim turističnim avtobusom skozi Hrvaško in Srbijo proti Makedoniji. 2. dan: SKOPJE nočitev V opoldanskih urah bomo prispeli do Skopja, prestolnice Makedonije. Ogledali si bomo kulturnozgodovinske spomenike, ki še vedno ohranjajo staro dušo tega lepega mesta: most, pri katerem še vedno ni mogoče uskladiti vseh zgodb o tem, kdo je vanj vzidal prvi kamen (nekateri ga imenujejo Dušanov most, drugi mu preprosto pravijo Kamniti most), trdnjavo Kale, cerkev sv. Spasa z grobnico revolucionarja Goceta Delčeva, staro turško čaršijo, trgovine in lokale, ki spominjajo na minule čase, na davno makedonsko zgodovino ... Nekaj prostega časa za samostojne oglede in nakup spominkov. Vožnja do hotela, nastanitev, nočitev. 3. dan: MAVROVO–OHRID zajtrk, večerja, nočitev Po zajtrku bomo nadaljevali z vožnjo proti Narodnemu parku Mavrovo in nato proti kanjonu reke Radike vse do znamenitega samostana sv. Jovan Bigorski. Postanek za ogled. Po ogledu bomo pot nadaljevali do Ohridskega jezera in si nato ogledali bližnji Ohrid, ki je edinstvena duhovna in kulturna zakladnica. V srednjem veku je bil Ohrid prestolnica carja Samuela, sedež nadškofije in središče slovanske pismenosti. Tu je v 9. stoletju Klimet Ohridski, učenec Cirila in Metoda, sestavil cirilico. Nato si bomo ogledali najpomembnejše spomenike: trdnjavo carja Samuela, sv. Pantelejmon, baziliko sv. Sofije, gledališče, muzej mesta Ohrid ... Še nekaj prostega časa, vožnja do hotela, nastanitev, večerja, nočitev. 4. dan: TIRANA–DRAČ zajtrk, večerja, nočitev Po zajtrku vožnja do mejnega prehoda z Albanijo in nadaljevanje proti Tirani, glavnemu mestu Albanije. Po prehodu informativni ogled znamenitosti. Nekaj prostega časa. Po krajšem postanku pa že do Drača, enega najstarejših mest Albanije. Še potep po mestnem jedru in možnost ogleda arheološkega muzeja. Vožnja do hotela, nastanitev, večerja, nočitev. 5. dan: DRAČ–ČRNA GORA/CETINJE zajtrk, večerja, nočitev Po zajtrku se bomo odpeljali do sosednje države, Črne gore. Ustavili se bomo v mestu Cetinje, ki je bilo nekoč prestolnica. Sprehod ter ogled znamenitosti in že se bomo podali do obale. Nastanitev v turističnem kraju, večerja, nočitev. 6. dan: BUDVA–SLOVENIJA zajtrk Po zgodnjem zajtrku se bomo ustavili še v Budvi, turističnem mestecu črnogorskega primorja. Sprehod po starem jedru in čas za kavico. Slovo ter vožnja proti Hrvaški in Sloveniji. Na poti krajši postanki za osvežitev. Predviden prihod v poznejših večernih urah.
cena od 299 €
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, namestitev v dvoposteljnih sobah v hotelu***, 1 x nočitev z zajtrkom, 3 x polpenzione, zunanje oglede po programu, vstopnine po programu (sv. Jovan Biogorski, cerkvi sv. Spasa in sv. Sofije), lokalno vodenje, vodenje in organizacijo potovanja.
avtobusna potovanja
Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
Navigacija:
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
tel: 02/228 25 20