Neuničljiva Mostar in Sarajevo s Titovim bunkerjem -3 dni
Odhodi 16.10.2020 pri udeležbi 40 oseb 139 € pri udeležbi 32 oseb 155 € pri udeležbi 24 oseb 175 € Dodatne informacije vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana, Novo mesto najmanjše število potnikov: 24 doplačila po želji: enoposteljna soba 25 €, vstopnine na izletu obvezno doplačilo: turistična lokalno mestna pristojbina 2 € Rezervacija sedežev v 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
Opis potovanja
1. dan: SLOVENIJA–MOSTAR nočna vožnja Na pot se bomo odpravili že v poznih večernih urah. Za prijetno vožnjo bo poskrbel udoben turistični avtobus, ki nas bo popeljal v smeri Zagreba, Splita v Hercegovino. 2. dan: MOSTAR–TITOV BUNKER večerja, nočitev V jutranjih urah se bomo že zbudili v Mostarju. Ogledali si bomo enega izmed najlepših bosansko-hercegovskih mest, kjer se stikata arhitekturi vzhoda in zahoda. Stari del mesta z minareti številnih džamij, s trgovinami in kavarnami, z obrtnimi delavnicami, »aščinicami« in z zelo zanimivo arhitekturo je zelo privlačen, vendar pa je mestna slava povezana z vnovič obnovljenim kamnitim mostom. Ta je visok 22 m in v enem loku povezuje oba bregova Neretve. Delo orientalske arhitekture je leta 1566 zgradil znani turški gradbenik Hajrudin. Ob obali reke Neretve se bomo povzpeli proti stari mostarski čaršiji ali Kujundžiluku ter si po želji v eni izmed »čevabdžinic « privoščili kosilo ter popili pravo bosansko kavo. Dobro okrepčani bomo nadaljevali z vožnjo ob toku reke Neretve vse do Konjica, kjer si bomo ogledali Titov bunker. Zanimivost, ki je bila dolgo časa dobro skrita, se razprostira na pribl. 6500 m2 površine. Po ogledu bomo nadaljevali pot do Sarajeva. Nastanili se bomo v hotelu, čas bo tudi že za večerjo. Nočitev. 3. dan: SARAJEVO–SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku in jutranji »kafici« se bomo na panoramski vožnji spoznali s Sarajevom. Še danes so vidne sledi zadnje vojne in razlike med ljudmi. Časovni stroj nas bo ponesel od časa, ko je mesto pripadalo Turkom, prek leta 1914, ko je bilo prizorišče atentata na nadvojvodo Ferdinanda, leta 1984, ko so bile v Sarajevu olimpijske igre, do leta 1993, ko je bilo mesto skoraj povsem porušeno. Ogled prestolnice Bosne in Hercegovine bomo nadaljevali peš. Ogledali si bomo staro mestno jedro z Baščaršijo, Vjenčanico, Principov most, staro pravoslavno cerkev, Svrzino hišo ... Po dogovoru in z doplačilom si boste lahko ogledali znameniti tunel in park izvira reke Bosne. Med ogledi si bomo seveda vzeli tudi dovolj časa za individualen sprehod ter osvežitev. Dobro poučeni in polnih trebuhov se bomo ob dogovorjeni uri pričeli vračati proti Sloveniji. Na poti bodo še krajši postanki za osvežitev. Predvidoma bomo doma v poznih večernih urah.
cena od 139 €
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu***, 1 x polpenzion, zunanje oglede po programu, vodenje lokalnega vodnika, vodenje in organizacijo potovanja.
avtobusna potovanja
Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
Navigacija:
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
tel: 02/228 25 20