Od Passaua do Linza po reki Donavi-2 dni
Odhodi 29.08.2020 pri udeležbi 40 oseb 155 € pri udeležbi 32 oseb 170 € pri udeležbi 24 oseb 185 € Dodatne informacije vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana najmanjše število potnikov: 24 doplačila po želji: enoposteljna soba 25 €, vstopnine obvezno doplačilo: turistična lokalno mestna pristojbina 3 € Rezervacija sedežev v 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
Opis potovanja
1. dan: SLOVENIJA–PASSAU večerja, nočitev Na pot se bomo odpravili v jutranjih urah. Čudovita panorama Avstrije nas bo spremljala do romantičnega mesta Passau, ki leži na stičišču treh rek. Stoletja je bil Passau središče trgovine vseh smeri, saj je spretno izkoristil svojo lego na sotočju treh rek: Donave, Inna in Ilza. Staro mestno jedro nas bo očaralo s svojo slikovitostjo. Njegove ulice so bile nekoč znanilke obrtniških delavnic. Občudovali bomo arhitekturo Rimskega trga, Rezidenčnega trga, mestne hiše, stolnice in cerkve sv. Štefana. Po ogledu bo dovolj prostega časa za individualen sprehod ali morda obisk katerega izmed muzejev. V večernih urah se bomo nastanili v hotelu, pojedli večerjo in polni čudovitih spominov sladko zaspali. 2. dan: LINZ–SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku se bomo vkrcali na rečno lepotico in odpluli po Donavi do Linza, ki ga lahko opišemo kot privlačno mesto s pestro zgodovino. Linz je tretje največje avstrijsko mesto. V njem potekajo različni kulturni dogodki, prireditve, muzeji pa vabijo z novimi zbirkami. Orientacijski ogled mesta nas bo spoznal z mestno arhitekturo, sprehodili se bomo mimo največjih mestnih znamenitosti: mimo starega mestnega jedra, ki ga krasijo bogate meščanske hiše, številnih pročelij cerkva, mestne hiše, gradu, reke Donave ... Morda se boste odločili za ogled sodobne ustanove Ars Electronica Center. To je center sodobne virtualne realnosti in novih tehnologij, ki ima veliko prikazov s področja naravoslovja. Po ogledu bo še nekaj časa za sprostitev, nato pa kilometre pod kolesa in proti domu, kamor bi naj prispeli v večernih urah.
cena od 155 €
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 1 x polpenzion, zunanje oglede po programu, vožnjo z ladjo (Passau–Linz), vodenje in organizacijo izleta.
avtobusna potovanja
Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
Navigacija:
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
tel: 02/228 25 20