Pariz, mesto ljubezni in dobrega okusa - 5 dni
Odhodi 14.8., 30.10. pri udeležbi 40 oseb 255 € pri udeležbi 30 oseb 275 € pri udeležbi 20 oseb 295 € Cenejša potovanja 40 € popusta za dve osebi za rezervacije do 31.1. 20 € popusta za dve osebi za rezervacije do 31.3. Rezervacija sedežev v 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo Dodatne informacije vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana najmanjše število potnikov: 20 doplačila po želji:  ob prijavi – enoposteljna soba 50 €; vstopnine na izletu* obvezno doplačilo: lokalna turistična pristojbina popust: 10 % za otroke do 12 let v sobi z dvema odraslima doplačilo po želji: čebulna juha in kozarec vina 15 €, francosko kosilo 20 €
Opis potovanja
1. dan: SLOVENIJA–PARIZ nočna vožnja Popoldne nas bo, lagodno nameščene na udobnem turističnem avtobusu, pot peljala skozi Avstrijo, mimo Salzburga, Münchna, Stuttgarta in Strasbourga proti Parizu. 2. dan: VERSAILLES–PARIZ nočitev V dopoldanskih urah bomo prispeli v Versailles, kjer si bomo ogledali zunanjost znamenitega dvorca Sončnega kralja Ludvika XIV., ki ga je dal zgraditi na vrhuncu svojega vladanja. Po želji se boste lahko sprehodili po grajskih vrtovih. Nadaljevali bomo pot do Eifflovega stolpa, se sprehodili po Elizejskih poljanah in izkoristili možnost panoramske vožnje z ladjo po reki Seni. Zvečer se bomo z metrojem zapeljali do hotela in nastanili v sobah. Nočitev. 3. dan: PARIZ zajtrk, nočitev Po zajtrku nas bo potep po mestu popeljal med številne znamenitosti: muzej Louvre, trg Concorde, Slavolok zmage, opera, mestna hiša, Latinska četrt, mestni otok s katedralo Notre Dame, Dom invalidov (grobnica generala Napoleona I. in vojaški muzej) ... Med ogledi bo tudi dovolj časa za osvežitev in doživetje boemskega mesta. V večernih urah se bomo sprehodili do Montmartra in bazilike Sacre Coeur. Z doplačilom pa bomo dan zaključili v pariški kavarni ob kozarcu vina in okusni čebulni juhi. Nočitev. 4. dan: PARIZ–NEMČIJA–AVSTRIJA zajtrk Francoski zajtrki niso glavni obrok dneva, saj Francozi dajejo prednost kakovosti pred količino. Vseeno pa se bomo dovolj okrepčali, da bo potepanje po pariških ulicah prijetno. Lahko boste individualno obiskali zabaviščni park Disneyland, si morda ogledali katerega od zanimivih muzejev (npr. muzej Orsay – impresionizem, Muzej sodobne umetnosti ...) ali pa se skupaj odpravili na odkrivanje zanimivih okusov. Z doplačilom bomo preživeli dan na ulicah Pariza. Obiskali bomo eno izmed tipičnih pekarn, kjer prodajajo najboljše bagete, izkoristili čas za ogled enega izmed pariških pokopališč in v elegantni mestni četrti pokukali v eno izmed najboljših delikates Fauchon. Izbirali bomo lahko tudi med več kot 30 različicami okusne gorčice, ki za Francoze pomeni resno stvar. Seveda pa se bomo z doplačilom okrepčali tudi s tipičnim francoskim kosilom in se po želji še sprehodili po bližnjih pariških vrtovih. V poznih popoldanskih urah se bomo z metrojem (rer) pripeljali do točke odhodnega mesta. Prijetno utrujeni bomo, udobno nameščeni, odpotovali čez Nemčijo in Avstrijo proti Sloveniji. 5. dan: AVSTRIJA–SLOVENIJA V jutranjih urah bomo nadaljevali vožnjo po Avstriji v smeri Slovenije. Domov se bomo vrnili predvidoma v opoldanskih urah.
cena od 255 €
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljni sobi v hotelu **lux, 2 x nočitev z zajtrkom, vožnjo z metrojem prvi dan, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo potovanja.
avtobusna potovanja
Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
Navigacija:
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
tel: 02/228 25 20