Romantična Toskana -2 dni
Odhodi 10.10.2020 pri udeležbi 40 oseb 125 € pri udeležbi 32 oseb 140 € pri udeležbi 24 oseb 155 € Dodatne informacije vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana, Sežana najmanjše število potnikov: 24 doplačila po želji: enoposteljna soba 25 €, morebitne vstopnine obvezno doplačilo: turistična lokalno mestna pristojbina 3 € popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima Rezervacija sedežev v 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
Opis potovanja
1. dan: SLOVENIJA–SAN GIMIGNANO–VINCI večerja, nočitev Odhod v jutranjih urah. Vožnja z udobnim turističnim avtobusom v smeri Italije, mimo Benetk, Bologne in čez slikovite Apenine v Toskano, eno najlepših pokrajin Italije, bo hitro minila. Mehka razgibanost gričev, posejanih s cipresami, oljkami in vinogradi, ter čudovita arhitekturna dediščina pritegneta vsakogar, še zlasti umetnike, ki so že od nekdaj radi ustvarjali tukaj. Ustavili se bomo v San Gimignanu – mestu srednjeveških stolpov, ki jih bomo zagledali že od daleč. Na sprehodu skozi mestno jedro in med ogledom znamenitosti se bomo seznanili s srednjeveškimi časi. Po želji se boste lahko povzpeli na enega od stolpov. Čas bo za kavico, morda sladoled … Pot bomo nadaljevali v Vinci. Nedaleč stran se je rodil veliki Leonardo da Vinci (1452–1519), slikar, kipar, umetnostni teoretik in izumitelj. Obiskali boste lahko njegov muzej, ki domuje v starem gradu sredi ljubke vasice na vrhu griča. Tu je razstavljena najodličnejša zbirka strojev (vojaški stroji, stroji za gradnjo, znanstveni instrumenti, stroji za gibanje po zraku, vodi in zemlji) in modelov, vsi eksponati pa so dopolnjeni z umetnikovimi skicami in opombami. Montecatini Terme, ene izmed najbolj obiskanih in elegantnih italijanskih toplic, nam bodo tokrat nudile večerjo in posteljo v hotelu. Večerja in nočitev. 2. dan: FIESOLE–SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku se bomo odpravili na pot do slikovitega mesteca Fiesole. Staro etruščansko in rimsko mesto je bogato z umetnostnimi zakladi. Ogledali si bomo glavne mestne znamenitosti: arheološko področje z malim etruščanskim templjem, imenitno ohranjeno rimsko gledališče, ostanke rimskih term, katedralo, mestno hišo … Tako bomo spoznali tamkajšnjo zanimivo zgodovino in zapuščino. Po želji bomo lahko obiskali tudi muzej Bandini, ki hrani majhno, vendar zelo lepo zbirko toskanskega slikarstva od 13. do 17. stoletja. Sprehodili se bomo tudi do samostana sv. Frančiška, ki kraljuje nad mestom, od koder se nam bo odprl nepozaben razgled na Firence. Po ogledu in osvežitvi se bo vožnja nadaljevala proti Sloveniji, kamor bomo prispeli predvidoma v večernih urah.
cena od 125 €
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljni sobi v hotelu ***, 1 x polpenzion, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo izleta.
avtobusna potovanja
Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
Navigacija:
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
tel: 02/228 25 20