Slovaška – dežela gradov in vinogradov-3 dan
Odhodi 25.09.2020 pri udeležbi 40 oseb 215 € pri udeležbi 32 oseb 230 € pri udeležbi 24 oseb 245 € Dodatne informacije vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana najmanjše število potnikov: 24 doplačila po želji: enoposteljna soba 75 €,vstopnine pribl. 25 € obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina 6 € Rezervacija sedežev v 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
Opis potovanja
1. dan: SLOVENIJA–BRATISLAVA–GRAD ČERVENY KAMEN večerja, nočitev V jutranjih urah nas bo turistični avtobus mimo Dunaja in Bratislave pripeljal do gradu Červeny Kamen, ki je eden od najbolj obiskanih gradov na Slovaškem. Popoldan se bomo vrnili v Bratislavo. Sprehodili se bomo po starem mestnem jedru mimo Mihaelovega stolpa do slikovitega Glavnega trga, ki ga krasita mestna hiša in Primatska palača iz 18. stol. Ustavili se bomo pred Mozartovo palačo, kjer je kot otrok blestel na enem izmed svojih prvih koncertov, videli sedež Academie Istropolitane ter palačo Keglevič, pri katerih je bil pogosto v gosteh Beethoven. Pokukali bomo v mogočno katedralo sv. Martina. Med ogledi bo tudi nekaj prostega časa. Vožnja do hotela, nastanitev, večerja. Nočitev. 2. dan: BRATISLAVA–PEZINOK–NITRA– VLKOLINEC–LIPTOVSKI MIKULAŠ zajtrk, večerja, nočitev Po zajtrku se bomo odpeljali do vinogradniškega mesteca Pezinok, kjer si bomo ogledali izdelovanje znamenite habanske keramike (majolike). V okolici bomo obiskali vinsko klet ter poskusili njihova vina. Nato se bomo odpeljali do Nitre, nekoč središča velikega moravskega imperija. Sledil bo ogled mesta – grajski grič je nedvomno največja mestna znamenitost. Grad je bil omenjen že v 11. stol. Nato se bomo podali v biser pod hribi, ki nas bo navdušil s svojo srednjeveško podobo – mesto Banyska Bistrica. Ogledali si bomo mestne znamenitosti. Na poti čez prelaz se bomo ustavili še v tipični kmečki vasici Vlkolinec, ki je pod zaščito Unesca. Zvečer bomo prispeli v Liptovski Mikulaš. Nastanitev v hotelu. Večerja bo tokrat v tipični krčmi z glasbo in tradicionalnimi jedmi. Nočitev. 3. dan: LIPTOVSKI MIKULAŠ/NIZKE TATRE– TRENČIN–GRAD DEVIN– SLOVENIJA zajtrk Zadnji dan nas bo dopoldne pozdravil Narodni park Nizke Tatre, kjer se bomo sprehodili in se podali v jamo (vstopnina z doplačilom). Pot nas bo dalje peljala v Trenčin, kjer izstopa grad, ki ga bomo tudi obiskali. Sprehodili se bomo po mestu, ki gosti največji slovaški filmski festival. Za konec si bomo na sotočju Morave in Donave ogledali še grad Devin. Vožnja z vmesnimi postanki nas bo popoldne skozi Avstrijo pripeljala v Slovenijo, kamor bomo prispeli v večernih urah.
cena od 215 €
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu***, 1 x polpenzion, 1 x nočitev z zajtrkom, 1 x večerjo v lokalni restavraciji, 1 x degustacijo vina s prigrizkom, ogled habanske keramike, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo potovanja.
avtobusna potovanja
Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
Navigacija:
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
tel: 02/228 25 20