Švicarska pravljica -4 dni
Odhodi 30.04.2020 pri udeležbi 40 oseb 365 € pri udeležbi 32 oseb 385 € pri udeležbi 24 oseb 405 € Dodatne informacije vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana, Sežana najmanjše število potnikov: 24 doplačila po želji: enoposteljna soba 75 €, vstopnine pribl. 20 € obvezno doplačilo: turistična lokalno mestna pristojbina 12 € Cenejša potovanja -50 € za dve osebi do 31.1. -30 € za dve osebi do 31.3. Rezervacija sedežev v 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo
Opis potovanja
1. dan: SLOVENIJA – LUGANO –INTERLAKEN večerja, nočitev Odhod bo v zgodnjih jutranjih urah. Z udobnim turističnim avtobusom se bomo podali čez mejni prehod v Italijo. Potovanje se bo nadaljevalo mimo Benetk, Verone proti italijansko-švicarski meji. V dopoldanskih urah bomo že prispeli v Lugano. Sprehodili se bomo ob jezeru in si z doplačilom ogledali muzej na prostem »Švica v malem«, kjer bomo lahko v pomanjšanem merilu prepoznali številne znamenitosti. Obiskali bomo še muzej čokolade, kjer boste lahko degustirali njihove izdelke in se seveda tudi odločili za nakup odličnein kvalitetne švicarske čokolade. Potovanje se bo nadaljevalo v smeri St. Gothard – Interlaken do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu, večerja, nočitev. 2. dan: BERN – LUZERN zajtrk, večerja, nočitev Po zajtrku se bomo odpeljali do Berna. Po prihoduv najpomembnejše in najlepše švicarsko mesto, si bomo ogledali mestne znamenitosti: mestna hiša, katedrala Sv. Vincenta, Bärengraben – kjer domujeta medveda, po katerem ima mesto tudi ime, hiša Alberta Einsteina … V mestu bomo lahko našli številne muzeje, univerzo, gledališča, restavracije in trgovinice … Vse to v starem mestnem jedru, ki je na Unescovem seznamu svetovne kulturne dediščine in se razprostira od centralne železniške postaje pa vse do reke Aare, ki se tako kot reka Sarine vije okoli starega mestnega jedra. Mesto je znano tudi po svojih urnih stolpih. Prosti čas bomo izkoristili za individualen sprehod. Naslednji postanek bo v Luzernu, pri mogočni figuri leva, ki jo je izklesal sloviti danski kipar Thorwaldsen. Glavno znamenitost mesta pa predstavlja Kapellbrücke, 170 m dolg most čez reko Reuss, ki so ga postavili leta 1333. Vožnja do hotela, večerja, nočitev. 3. dan: EINSIEDELN – ZÜRICH zajtrk, večerja, nočitev Po zajtrku se bo potepanje nadaljevalo do Einsiedelna. Sledil bo postanek pri mogočnem benediktinskem samostanu, ki časti devico Marijo. Po sprehodu se bo vožnja nadaljevala v smeri Züricha. Ogledali si bomo ožje mestno jedro z znamenitostmi: stolno cerkev, cerkev sv. Petra, mestno hišo … Vožnja do kraja nastanitve. Večerja, nočitev. 4. dan: RENSKI SLAPOVI – OTOK MAINAU –SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku nas bo čakalo bučanje. V Schaffhausnaso na največji zahodnoevropski reki nastali čudoviti Renski slapovi. Ob prelepem pogledu na to naravno lepoto si bomo ob grmenju vode vzeli čas za fotografiranje in se nato odpravili do zanimivega turističnega mesteca Stein am Rhein, ki nas bo očaralo s svojo zanimivo poslikavo. Po ogledu srednjeveškega jedra bomo nadaljevali do Konstanze in otoka Mainau. Čudovit cvetlični otok, ki se nahajana Bodenskem jezeru, bo očaral vsakogar. Imeli bomo čas za sprehod med cvetličnimi gredami, občudovali bomo čudovite cvetlične skulpture ... Dovolj bo časa za osvežitev v eni izmed restavracij. V popoldanskih urah se bo pričelo potovanje proti domu. Na poti bodo krajši postanki za osvežitev. Predviden prihod bo v kasnejših večernih/nočnih urah.
cena od 365 €
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu**/***, 3 x polpenzion, zunanji ogledi po programu, ogled muzeja čokolade, Renski slapovi, otok Mainau, vodenje in organizacija potovanja.
avtobusna potovanja
Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
Navigacija:
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
tel: 02/228 25 20