Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
TOSKANA Z NEPOZABNIM VEČEROM KONCERT - ANDrea bocelli -4 dni
Program potovanja: 1.dan: SLOVENIJA – FIRENCE – MONTECATINI TERME večerja, nočitev Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja z udobnim turističnim avtobusom mimo Fernetičev in nadaljevanje poti v smeri Firenc, rojstni kraj renesanse, Michelangelovega Davida in Da Vincijevih mojstrovin, Botticellija, ... Tu je bila aktivna družina Medici, ki so se zraven bankirskih poslov zelo dobro spoznali tudi na umetnost, za kar smo jim danes zelo hvaležni. Vleklo nas bo med mogočne cerkve in palače. Sprehodili se bomo ob glavni železniški postaji, nadaljevali do Cerkve sv. Lovrenca, ki se ponaša z grobnico družine Medici. Stolnični trg, ki ga obdajajo mogočna katedrala, katere kupola je razpoznavno znamenje Firenc, večbarvni zvonik, ki se povzdiguje 85 m visoko in krstilnica, ki velja za eno najprivlačnejših stavb v mestu, so simboli Firenc. Ustavili se bomo na Gosposkem trgu, ob palači Vecchio in galeriji Uffizi, se spustili ob bok reke Arno in se sprehodili do najstarejšega mostu, Ponte Vecchio, kjer zlatarji prodajajo svoje izdelke že od 1593. leta. V prostem času si boste lahko ogledali katerega izmed številnih muzejev ali pa zgolj uživali v opazovanju množice ljudi in elegantnih izložbenih oken, saj so Firence znane po svoji različici visoke mode. V zgodnjih večernih urah nadaljujemo z vožnjo do kraja Montecatini Terme. Nastanitev v hotelu, večerja, nočitev. 2.dan: LUCCA - LAJATICO zajtrk, kosilo Po zajtrku sledi postanek v Lucci. Nobeno drugo italijansko mesto ni tako umirjeno. Znotraj njenega obzidja je več deset majhnih romanskih cerkva, tihe tlakovane ulice, močni obrambni stolpi ter številni muzeji in spomeniki. Lucca je mesto, ki prekipeva od lahkotnosti, obilja, lepote in zglednosti. Sprehodili se bomo po starem mestnem jedru in si ogledali zanimivosti. Po ogledu in osvežitvi se vrnemo do hotela. Okrepčamo s kosilom in že v spremstvu lokalnega predstavnika nadaljujemo z vožnjo med toskanske griče do rojstnega kraja italijanskega tenorista Andrea Bocelli. V objemu čudovite narave bomo v odprtem gledališču doživeli spektakularni koncert Andrea Bocelli. Do prizorišča se bomo sprehodili po serpetinasti poti (pribl. 1,5 km). Že po polnoči se z avtobusom vračamo do hotela. Nočitev. 3.dan: PIETRASANTA zajtrk, večerja Po zajtrku sledi umirjeno dopoldne. Čas za individualen sprehod po mestecu Montecatini Terme, kavica, osvežitev. Predvidoma v opoldanskih urah se z avtobusom odpeljemo do kraja Pietrasanta. Čudovito srednjeveško mestece nas očara s svojimi uličicami, galerijami, trgovinicami, bari, restavracijami… Je mesto marmorja. Izjemna arhitektura, kiparska dela so vidna tudi v katedrali. Sprehod, čas za osvežitev. Do večera se vrnemo do hotela. Večerja, nočitev. 4.dan: PISA – LJUBLJANA zajtrk Po zajtrku vožnja do Pise in sprehod po Trgu čudes z ogledom največjih znamenitosti: poševni zvonik, bazilika, krstilnica, …Po ogledu in osvežitvi pa že nadaljujemo v smeri proti Sloveniji. Na poti še krajši postanki za osvežitev. Predviden prihod v večernih urah.
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom po programu, namestitev v dvoposteljnih sobah: 2 x polpenzion v predvidenem hotelu Tuscany Inn ****, 1x kosilo, 1x nočitev z zajtrkom, zunanje oglede po programu, ogled koncerta v Gledališču Silenzio Lajatico (neoznačena sedišča), vodenje in organizacijo potovanja.
cena od 475 €
nazaj
aktivne počitnice
Najmanjše št. potnikov: 24 Doplačila po želji: enoposteljna soba 75 €, · vstopnine: niso vključene in se jih plačuje sproti ob ogledih (po želji) Obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina 6€ Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima
Odhodi:
27.7.
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana, Sežana
Cena: pri udeležbi 40 oseb 475 €
pri udeležbi 32 oseb 495 € pri udeležbi 24 oseb 515 €
Rezervacija sedežev:
- v 2. vrsti: +10 € na osebo - v zadnji vrsti: -10 € na osebo
tel: 02/228 25 20