Gubbio z največjo božično jelko na svetu- 2 dni
Odhodi 07.12.2019, 14.12.2019, 21.12.2019 pri udeležbi 40 oseb 135 € pri udeležbi 30 oseb 150 € pri udeležbi 20 oseb 170 € Cenejša potovanja 20 € popusta za dve osebi za rezervacije do 15.11. Rezervacija sedežev v 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo Dodatne informacije vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana najmanjše število potnikov: 20 doplačila po želji: enoposteljna soba 25 €, vstopnine po programu približno 20 € obvezno doplačilo: lokalna pristojbina, turistična mestna pristojbina popust: 10 % za otroke do 12 let v sobi z dvema odraslima
Opis potovanja
1. dan: SLOVENIJA–GUBBIO večerja, nočitev Odrinili bomo zgodaj, saj pot do srednjeveškega srca Umbrije ni kratka. Zgodaj popoldne bomo prispeli v Gubbio, očarljiv umbrijski biser s pročelji iz oranžnih opek in z gorami v ozadju. Nad mestom med prazniki zažari največje božično drevo na svetu, saj iz več kilometrov lučk na krošnjah pobočja 'narišejo' velikansko jelko. Tudi sprehod po okrašenih srednjeveških ulicah je čaroben, saj ponudbo trgovinic in stojnic bogatijo pester program, ulične jaslice in veliko panoramsko kolo. Prepojeni s prazničnim vzdušjem se bomo preselili v hotel. Nastanitev v hotelu, večerja, nočitev. 2. dan: ASSISI–SLOVENIJA zajtrk Po umbrijskem zajtrku se bomo odpeljali do Assisija, kjer so ponosni tudi na čudovito naravo. Sprehod po lepo ohranjenem mestnem jedru nas bo pripeljal do bazilike sv. Frančiška, ki velja za glavno znamenitost tega ljubkega mesta, saj se turistom ponuja po formuli 2 v 1: spodnja cerkev je mračna in skrivnostna, zgornja pa je z izrazito gotskimi linijami bolj svetla in odprta. Predvsem pa bazilika skriva najbolj imeniten italijanski cikel fresk, Giottovo Življenje sv. Frančiška, po katerem je Assisi zaslovel med ljubitelji cerkvene umetnosti. Na glavnem mestnem trgu, nekdanjem rimskem forumu, se bomo pri baziliki sv. Klare razšli za samostojno raziskovanje mesta in se popoldne spet zbrali za vožnjo proti Sloveniji. Domov bomo prispeli razmeroma pozno.
cena od 135 €
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljni sobi v hotelu ***, 1 x polpenzion, zunanji ogledi po programu (Gubbio, Assisi), vodenje in organizacija potovanja.
večdnevna božična doživetja
Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
Navigacija:
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
tel: 02/228 25 20