Praznični dnevi v Nitri in Bratislavi- 2 dni
Odhodi 30.11.2019, 14.12.2019, 21.12.2019, 14.03.2020, 11.04.2020 pri udeležbi 40 oseb 135 € pri udeležbi 30 oseb 150 € pri udeležbi 20 oseb 170 € Cenejša potovanja 20 € popusta za dve osebi za rezervacije do 15.11. Rezervacija sedežev v 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo Dodatne informacije vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana najmanjše število potnikov: 20 doplačila po želji: enoposteljna soba 25 €, vstopnine po program približno 15 € obvezno doplačilo: lokalna pristojbina, turistična mestna pristojbina popust: 10 % za otroke do 12 let v sobi z dvema odraslima
Opis potovanja
1. dan: SLOVENIJA–NITRA večerja, nočitev Odhod v jutranjih urah. Vožnja z udobnim turističnim avtobusom po Avstriji in na Slovaško. Ustavili se bomo v mestecu Modra, kjer si bomo ogledali izdelovanje zanimive habanske keramike (majolike). V osrčju malih Karpatov, ki so vinorodno področje, bomo obiskali tudi eno izmed vinskih kleti. Degustacija vin s prigrizkom. Nato se bomo usmerili proti Nitri, nekoč središču velikega moravskega imperija. Sledi ogled mesta – grajski grič je nedvomno največja mestna znamenitost. Grad je bil omenjan že v 11. stol. V popoldanskih urah pa bomo začutili praznični utrip. Nitra nas bo očarala s svojo zanimivo dekoracijo in prazničnim trgom (odhodi v času adventa). Čas za osvežitev. V večernih urah pa samo še do hotela, večerja, nočitev. 2. dan: BRATISLAVA–SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku se bomo odpeljali v Bratislavo. Slovaška prestolnica preseneča s kontrastom med sodobnimi predmestji in ne velikim srednjeveškim jedrom pod mogočnim gradom. Na njem bomo zaključili panoramsko vožnjo po mestu, si privoščili čudovit razgled in se spustili v staro jedro. Ogledali si bomo katedralo sv. Martina, kjer so okronali Marijo Terezijo in madžarske kralje. Prisluhnili bomo spominom Mozartove palače, kjer je čudežni deček odigral enega prvih koncertov, in palače Keglević, v katero je rad zahajal Beethoven. Duhoviti bronasti ulični kipi nas bodo spremljali do stare mestne hiše, Primatske palače in Academie Istropolitane, v kateri je danes narodna univerzitetna knjižnica. Pot bomo nadaljevali do Mihaelovega stolpa in Glavnega trga. Tu najbolj diši z adventnih stojnic, posejanih tudi po okoliških trgih. Poskusili bomo kaj domačega, na primer krompirjeve palačinke, jabolčno pito in palačinke z gosjimi jetrci, makom ali orehi. Zalili jim bomo s kuhančkom, punčem ali medico, pivoljubci nam bodo morda pobegnili v katero od mestnih pivnic, po slovaško razposajeni pa se bomo do večera vrnili domov.
cena od 135 €
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljni sobi v hotelu ***, 1 x polpenzion, zunanji ogledi po programu (Nitra, Bratislava), ogled habanske keramike, degustacija s prigrizkom, vodenje in organizacija potovanja.
večdnevna božična doživetja
Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
Navigacija:
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
tel: 02/228 25 20