City Bus Break – cesarsko mesto dunaj- 3 dni
Odhodi 30.10.2020 pri udeležbi 40 oseb 175 pri udeležbi 32 oseb 190 pri udeležbi 24 oseb 205 Odhodi: Maribor, Celje, Ljubljana Rezervacija sedežev 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo Dodatne informacije najmanjše število potnikov: 24 doplačila po želji: enoposteljna soba 80 €, vstopnine pribl. 10–20 € po muzeju obvezno doplačilo: turistična mestna pristojbina 6 €
Opis potovanja
1. dan: SLOVENIJA–DUNAJ nočitev Proti nekdanjemu cesarskemu mestu se bomo odpravili v jutranjih urah. Najprej si bomo s panoramsko vožnjo ogledali znamenitosti: opero, palačo Hofburg, muzejske zgradbe, novi rotovž, univerzo … Ko bomo opravili s ''prstanom'', se bomo sprehodili po dunajskih mestnih ulicah. Mesto prežema duh zgodovine, tu lahko najdemo delček svojih korenin. Sprehajali se bomo mimo elegantnih izložbenih oken in občudovali izjemno katedralo sv. Štefana. Za kratek čas bomo lahko skočili v bližnjo trgovinico Manner in se posladkali z okusnimi piškoti. Mesto, ki je bogato z glasbo, umetnostjo in izjemno arhitekturo, ponuja ogromno priložnosti za občudovanje. Da ga ujamemo iz različnih zornih kotov, se lahko popeljemo s tradicionalnim vrtečim se kolesom. V tem dnevu bomo tako imeli priložnost spoznati različne kotičke. Že skoraj v večernih urah se bomo odpeljali do predvidene nastanitve. Nastanitev v hotelu, nočitev. 2. dan: DUNAJ zajtrk, nočitev Zjutraj nas bo ozdravila mogočna palača Schönbrunn. Poletna rezidenca velike monarhične družine je v različnih obdobjih rasla in nudila zatočišče številnim vladarjem. Sprehodili se bomo po prostranem parku in si z doplačilom ogledali cesarske sobane. Priložnost bo tudi za ogled najstarejšega živalskega vrta, ki ga je ustanovil Franc Štefan Lotarinški. Seveda bo tudi dovolj časa za sladkanje z originalnim jabolčnim zavitkom v grajski kavarni. Pa tudi zanimiv Tehnični muzej ni daleč stran od palače. V popoldanskih urah pa se bomo že sprehajali po vrtovih dvorca Belvedere. Ta čudoviti kompleks je sestavljen iz dveh palač, zgrajenih za princa Eugena, in čudovitih vrtov. Palača je tudi dom številnih avstrijskih najpomembnejših likovnih zbirk. Tako boste popoldan lahko preživeli med umetninami ali se samo sprehajali po vrtovih. Da bo dan popolnoma zapolnjen, boste lahko poskrbeli tudi sami. Zvečer si boste lahko privoščili kakšen koncert ali zanimivo predstavo. Nočitev v hotelu. 3. dan: DUNAJ–SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku bo dovolj prostega časa za potep po živahnem mestu. Vsekakor bo priložnost za ogled katerega od zanimivih muzejev. Ali pa se boste odpeljali do Obdonavskega parka in se povzpeli na razgledni stolp. Uživali boste v razgledu in si morda privoščili osvežitev. Ker ga ni Dunaja brez pravega dunajskega zrezka, si ga boste lahko privoščili v eni izmed klasičnih restavracij. V popoldanskih urah pa bomo že hiteli proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.
cena od 175 €
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 2 x nočitev z zajtrkom, panoramski ogled mestnih znamenitosti, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo potovanja.
city bus break
Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
Navigacija:
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
tel: 02/228 25 20