City Bus Break – Firence – renesančno mesto- 3 dni
Odhodi 17.04.2020, 19.06.2020, 02.10.2020 pri udeležbi 40 oseb 195 pri udeležbi 32 oseb 215 pri udeležbi 24 oseb 235 Odhodi: Maribor, Celje, Ljubljana in Sežana Cenejša potovanja 40 € popusta za dve osebi za rezervacije do 31.1. 20 € popusta za dve osebi za rezervacije do 31.3. Rezervacija sedežev 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo Dodatne informacije najmanjše število potnikov: 24 doplačila po želji: vstopnine, enoposteljna soba 80 € obvezno doplačilo: turistična mestna pristojbina 8 €
Opis potovanja
1. dan: SLOVENIJA–FIRENCE nočitev V zgodnjih jutranjih urah bomo zapustili svoje domove in se z udobnim turističnim avtobusom zapeljali po Sloveniji do Fernetičev. Italija nas bo pozdravila v jutru, od daleč bomo pomahali Bologni in se zapeljali do Firenc. To je rojstni kraj renesanse, Michelangelovega Davida in Da Vincijevih mojstrovin, Botticellija ... Tu je bila aktivna družina Medici, ki se je ob bankirskih poslih zelo dobro spoznala tudi na umetnost, za kar smo ji danes zelo hvaležni. Vleklo nas bo med mogočne cerkve in palače, sprehodili se bomo ob glavni železniški postaji, nadaljevali pot do cerkve sv. Lovrenca, ki se ponaša z grobnico družine Medici. Na Stolničnem trgu so simboli Firenc: mogočna katedrala, večbarvni zvonik, ki se povzdiguje 85 m visoko, in krstilnica, ki velja za eno najprivlačnejših stavb v mestu. Ustavili se bomo na Gosposkem trgu, ob palači Vecchio in galeriji Uffizi, se spustili ob bok reke Arno in se sprehodili do najstarejšega mostu, Ponte Vecchio, kjer zlatarji prodajajo svoje izdelke že od leta 1593. V zgodnjih večernih urah se bomo odpeljali do hotela in namestili v sobah. Nastanitev, nočitev. 2. dan: FIRENCE zajtrk, nočitev Po zajtrku bomo dan izkoristili za prijetno pohajkovanje. Povzpeli se bomo na grič Piazalle Michelangelo ter ob srkanju kave uživali v razgledu nad opečnatimi zgradbami na reko Arno. Umetnost vam bo odpirala vrata številnih muzejev in ob bogatih zbirkah boste kar pozabili na čas. Da se umaknete živahnemu uličnemu vrvežu, se boste morda odločili za sprehod skozi vrt Boboli in na eni izmed klopic malo počivali. Popoldanske ure boste lahko izkoristili za uživanje v okusih italijanske hrane, večer pa ob reki v razgledu na sončni zahod. Nočitev v hotelu. 3. dan: FIRENCE–SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku bo skoraj obvezen skok na mestno tržnico, kjer boste presenečeni nad vsesplošno ponudbo. Seveda bo še dovolj časa za ogled katerega izmed številnih muzejev ali pa zgolj za uživanje v opazovanju množice ljudi in elegantnih izložbenih oken, saj so Firence znane po svoji različici visoke mode. V popoldanskih urah se bomo poslovili od Firenc in se odpravili proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v večernih urah.
cena od 195 €
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 2 x nočitev z zajtrkom, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo izleta.
city bus break
Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
Navigacija:
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
tel: 02/228 25 20