City Bus Break – Strasbourg- 3 dni
Odhodi 29.05.2020, 10.07.2020, 25.09.2020 pri udeležbi 40 oseb 199 pri udeležbi 32 oseb 219 pri udeležbi 24 oseb 239 Odhodi: Maribor, Celje, Ljubljana Cenejša potovanja 40 € popusta za dve osebi za rezervacije do 31.1. 20 € popusta za dve osebi za rezervacije do 31.3. Rezervacija sedežev 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo Dodatne informacije najmanjše število potnikov: 24 doplačila po želji: enoposteljna soba 50 €, vstopnine 5–15 € po muzeju obvezno doplačilo: turistična mestna pristojbina 9 €
Opis potovanja
1. dan: SLOVENIJA–STRASBOURG nočitev Na pot bomo odšli v jutranjih urah. Z udobnim turističnim avtobusom se bomo z vožnjo po Avstriji in Nemčiji hitro bližali Strasbourgu. V popoldanskih urah bomo prispeli do prestolnice francoske regije Alzacija. Grande Île (Veliki otok), ki je pod Unescovo zaščito, se ponaša z nepozabno srednjeveško arhitekturo. Zaradi lokacije na vzhodni meji z Nemčijo ponuja unikatno mešanico kultur obeh držav. V novem delu je veliko zgradb Evropske unije, v starem delu, ki nas bo popolnoma očaral, pa je ohranil bogato kulturno dediščino. Panoramski ogled zgradb Evropske unije nam bo pred odhodom v hotel približal moderno arhitekturo. Nastanili se bomo v hotelu blizu javnega prevoza, večerne ure pa izkoristili za individualni sprehod. Nočitev. 2. dan: STRASBOURG zajtrk, nočitev Po zajtrku se bomo sprehodili skozi staro jedro in občudovali stolnico, kar tri stoletja nastajajočo stvaritev srednjeveškega stavbarstva. Uživali bomo na sprehodu po idilični četrti La Petite France – nekdanji obrtniški četrti. Toda že nekaj ulic proč bomo zašli med stavbe ob ulici Grand Rue, do rotovža in v francosko zaznamovano 18. stoletje. Med ogledi bo tudi dovolj časa za osvežitev. Popoldanske ure bomo lahko izkoristili za panoramsko plovbo po rečnih kanalih in obisk lokalne restavracije, kjer se bomo okrepčali z okusno alzaško večerjo. Povratek do hotela in nočitev. 3. dan: STRASBOURG–SLOVENIJA zajtrk Dopoldne bo še čas za sprehod po mestnih ulicah in ogled katerega izmed muzejev. Priporočamo palačo Rohan, kjer si boste lahko ogledali Umetnostni muzej, Arheološki muzej in Muzej uporabne umetnosti. Lahko pa se boste odločili za fakultativni izlet in bomo skupaj obiskali bližnjo pivovarno Kronenburg, kjer bomo tudi degustirali. V zgodnjih popoldanskih urah se bomo odpravili proti domu. Na poti bodo krajši postanki za osvežitev, prihod je predviden v poznejših večernih urah.
cena od 199 €
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljni sobi v hotelu **/***, 2 x nočitev z zajtrkom, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo potovanja.
city bus break
Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
Navigacija:
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
tel: 02/228 25 20