City Bus Break – praga, zlato mesto- 3 dni
Odhodi 7.8., 28.8., 2.10. pri udeležbi 24 oseb 219 AKCIJA 195 € (min. 20 oseb, največ 24 oseb) Odhodi: Maribor, Celje, Ljubljana Rezervacija sedežev 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo Dodatne informacije najmanjše število potnikov: 24 doplačila po želji: enoposteljna soba 60 €, na izletu – vstopnine pribl. 50 €, vožnja z ladjico 10 €, večerja v pivnici 25 €, metro obvezno doplačilo: turistična mestna pristojbina 6 €
Opis potovanja
1. dan: SLOVENIJA–PRAGA nočitev V zgodnjih jutranjih urah se bomo z udobnim turističnim avtobusom odpeljali v Avstrijo in nato proti Češki vse do Prage. Po prihodu v »zlato mesto« si bomo ogledali znamenitosti, ki orisujejo veličastno zgodovino, bogato tradicijo kulture in umetnosti. Sprehodili se bomo mimo Smodniškega stolpa in nadaljevali pot mimo Tylovega gledališča ter Karlove univerze do Vaclovega trga. Nad trgom se dviga Narodni muzej, pred njim pa stoji mogočen kip sv. Vaclava, prvega češkega kralja. Radovednost nas bo popeljala še na ulico Celetna in v hipu se bomo znašli na starem Mestnem trgu. Tu stojijo cerkev sv. Mikulaša, Tyinska cerkev in astrološka ura v kapeli mestne hiše. Zvečer se bomo odpeljali do hotela in se nastanili. Nočitev. 2. dan: PRAGA zajtrk, nočitev Po zajtrku boste lahko dan izkoristili po svojih željah. Lahko si boste sami izbrali pot ali pa skupaj z vodnikom odkrivali zgodovino, saj nas bodo prevzeli Hradčani s prečudovito stolnico sv. Vida. Svojevrstno doživetje bo tudi sprehod po Zlati uličici. Ogledali si bomo cerkev, ki hrani diamantno monštranco in druge sakralne dragocenosti. V popoldanskem času bomo uživali na Karlovem mostu, kjer se bomo sprehodili med številnimi umetniki. Seveda bo priložnost, da si bomo ogledali tipično pivnico in izvedeli kaj o zgodbi varjenja piva. Po želji boste večer preživeli ob praški večerji. Nočitev v hotelu. 3. dan: PRAGA–SLOVENIJA zajtrk Dopoldne se bomo mudili še na ulicah češke prestolnice, da ne bomo zamudili kakšnega zanimivega muzeja, ali pa se samo sprehodili po zanimivem židovskem pokopališču. Lahko pa bomo ta dan izbrali za pobeg iz mestnega središča ter nekaj uric preživeli v bližnjem živalskem vrtu. Da nam bo Praga ostala v srcu, se bomo lahko vkrcali na ladjico in doživeli prijetno plovbo po reki Vltavi. Nato se bomo od Prage poslovili in se odpeljali v smeri Dunaja proti domu. Na poti bodo še krajši postanki za osvežitev. Predvidoma bomo doma v poznejših večernih urah.
cena od 195 €
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 2 x nočitev z zajtrkom, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo potovanja.
city bus break
Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
Navigacija:
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
tel: 02/228 25 20