Alzacija med vinogradi in mestnimi ulicami - 4 dni
Odhodi 06.02.2020, 12.03.2020, 02.04.2020 pri udeležbi 40 oseb 199 € pri udeležbi 30 oseb 219 € pri udeležbi 20 oseb 239 € Cenejša potovanja 20 € popusta za dve osebi za rezervacije do 15.11. Rezervacija sedežev v 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo Dodatne informacije vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana najmanjše število potnikov: 20 doplačila po želji: enoposteljna soba 25 €, vstopnine po program približno 15–25 €, večerja pribl. 20 € obvezno doplačilo: lokalna turistična pristojbina popust: 10 % za otroke do 12 let v sobi z dvema odraslima
Opis potovanja
1. dan: SLOVENIJA–STRASBOURG nočna vožnja V Alzacijo se bomo odpravili v večernih urah. Vožnja z udobnim turističnim avtobusom nas bo skozi Avstrijo in Nemčijo uspavano bližala Strasbourgu. 2. dan: STRASBOURG nočitev Po prihodu se bomo z avtobusnim panoramskim ogledom spoznali z mestom. V novem delu se ponaša z mnogimi zgradbami Evropske unije, v starem delu, ki nas bo popolnoma očaral, pa je ohranil bogato kulturno dediščino. Občudovali bomo stolnico, kar tri stoletja nastajajočo stvaritev srednjeveškega stavbarstva. Uživali bomo na sprehodu po idilični četrti La petite France – nekdanji obrtniški četrti. Toda že nekaj ulic proč bomo zašli med stavbe ob ulici Grand Rue, do rotovža in v francosko zaznamovano 18. stoletje. Med ogledi bo tudi dovolj časa za osvežitev. Odpeljali se bomo do hotela in nastanili v sobah. Nočitev. 3. dan: SELESTAT–COLMAR zajtrk, nočitev Po zajtrku bo sledil izlet do srednjeveškega mesteca Selestat, ki je bogato z renesančno profano arhitekturo in se ponaša z znano humanistično knjižnico. Pot bomo nadaljevali v Colmar, tipično alzaško mesto, obdano z vinogradi, in Vogezi, ki je središče pridelave alzaških vin. Po ogledu bo sledila pokušina dobre kapljice v eni od mnogih vinskih kleti. Vrnili se bomo proti Strasbourgu, do hotela. Nočitev. 4. dan: STRASBOURG–SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku se bomo sprehodili po mestnih ulicah in si morda še ogledali katerega izmed muzejev oziroma se popeljali z ladjico po rečnih kanalih. Predvidoma v opoldanskih urah se bomo odpravili proti domu. Na poti bodo še krajši postanki za osvežitev. Prihod je predviden v poznejših večernih urah.
cena od 199 €
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljni sobi v hotelu **/***, 2 x nočitev z zajtrkom, 1 x vinska degustacija, zunanji ogledi po programu, vodenje in organizacija potovanja.
doživetja v evropskih mestih
Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
Navigacija:
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
tel: 02/228 25 20