Ferrara in male Benetke Chioggia - 2 dni
Odhodi 07.03.2020, 28.03.2020 pri udeležbi 40 oseb 115 € pri udeležbi 30 oseb 130 € pri udeležbi 20 oseb 145 € Cenejša potovanja 20 € popusta za dve osebi za rezervacije do 15.11. Rezervacija sedežev v 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo Dodatne informacije vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana in Sežana najmanjše število potnikov: 20 doplačila po želji: enoposteljna soba 25 €, vstopnine približno 25 €/osebo obvezno doplačilo: lokalna pristojbina, turistična mestna pristojbina popust: 10 % za otroke do 12 let v sobi z dvema odraslima
Opis potovanja
1. dan: SLOVENIJA–FERRARA večerja, nočitev Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja z udobnim turističnim avtobusom čez Fernetiče v Italijo, do Ferrare. Lepa in energična, ki se nahaja zraven reke Po. Mesto ni zelo gosto naseljeno, a ima očarljivo vzdušje in se lahko pohvali s čudovitimi palačami in lepo ohranjenimi arhitekturnimi spomeniki. Večina znanih stavb pripada renesansi. Svoj razvoj in blaginjo dolguje družini D'este, ki je bila več stoletij zaščitnica mesta. Sprehodili se bomo mimo palač, gradu, katedrale in uživali v razgledu. Po želji bomo obiskali kakšen muzej, saj povsod prekipeva od umetnosti. Čas za osvežitev in vožnja do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev. 2. dan: CHIOGGIA–SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku se bomo odpeljali do mesta, ki ga upravičeno lahko imenujemo male Benetke. Mesto je vstalo zaradi solin in trgovine z belim zlatom krilatega leva. Razdeljeno je na tri kanale in je med seboj povezano z več mostički in mostovi. Že v antičnih časih je bilo mesto središče ribištva in solinarstva. Postalo je pomembno mesto Beneške republike. V času največjega razcveta so gradili in ustvarjali umetnine. Ponaša se s številnimi cerkvami in tudi muzeji. Zanimivi so ljudje, ki še danes po starih običajih čistijo svoje barke ali se ukvarjajo s čipkarstvom, kot so se nekoč. Ogled znamenitosti, čas za osvežitev. Naša vožnja se bo nadaljevala proti Sloveniji, kamor bomo prispeli predvidoma v večernih urah.
cena od 115 €
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 1 x polpenzion, zunanji ogledi po programu, vodenje in organizacija potovanja.
doživetja v evropskih mestih
Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
Navigacija:
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
tel: 02/228 25 20