Kraljevski Krakov - 4 dni
Odhodi 12.03.2020, 10.04.2020 pri udeležbi 40 oseb 199 € pri udeležbi 30 oseb 215 € pri udeležbi 20 oseb 235 € Cenejša potovanja 20 € popusta za dve osebi za rezervacije do 15.11. Rezervacija sedežev v 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo Dodatne informacije vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana najmanjše število potnikov: 20 doplačila po želji: enoposteljna soba 50 €, vstopnine po programu pribl. 20 € obvezno doplačilo: lokalna pristojbina, turistična mestna pristojbina popust: 10 % za otroke do 12 let v sobi z dvema odraslima
Opis potovanja
1. dan: SLOVENIJA–POLJSKA nočna vožnja Odhod v poznejših večernih urah. Vožnja z udobnim turističnim avtobusom skozi Avstrijo in Češko proti Poljski. 2. dan: AUSCHWITZ–CZESTOCHOWA večerja, nočitev V jutranjih urah bomo prispeli v Auschwitz, ki je najbolj žalosten spomenik druge svetovne vojne. Ogled taboriščnega kompleksa. Nato se bomo odpeljali v največje poljsko romarsko središče Czestochowo, kjer si bomo na Jasni Gori ogledali svetišče in podobo Črne Marije. Nekaj prostega časa in že bomo nadaljevali pot do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu, večerja (vključen kozarec vina in kozarec vode), nočitev. 3. dan: KRAKOV zajtrk, večerja, nočitevPo zajtrku vožnja do središča Krakova. Ob prihodu se bomo odpravili na grič Wawel, kjer si bomo ogledali katedralo, Kraljevo palačo in zmaja ter spoznali zgodovino poljskega naroda. Nato se bomo sprehodili po poti poljskih kraljevih družin: Matejkov trg, obzidje z utrdbo Barbikon, Vrata časti, trg Rynek, Marijina cerkev, ki v svoji notranjosti skriva leseni gotski oltar (ta je največji v Srednji Evropi), z zvonika cerkve pa se vsako polno uro oglasi pesem hejnal (trobenta), ki je mestu oznanila tatarsko nevarnost. Na sprehodu po trgu boste začutili boemski utrip kraljevega mesta. Nekaj prostega časa. Vožnja do hotela, večerja (vključena kozarec vina in kozarec vode), nočitev. 4. dan: WIELICZKA–WADOVICE–SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku kratka vožnja do bližnjega rudnika soli Wieliczka, »Nebesa iz soli«. Kot pravi rudarji se bomo spustili pod zemljo in si ogledali zanimiv rudnik. Po ogledu nadaljevanje vožnje do Wadovic, rojstnega kraja Janeza Pavla II. Krajši postanek za oddih in že nas bo pot vodila skozi Češko, Avstrijo, proti Sloveniji. Predviden prihod v poznejših večernih urah.
cena od 199 €
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljni sobi v hotelu ***, 2 x polpenzion, zunanji ogledi po programu, vodenje in organizacija potovanja.
doživetja v evropskih mestih
Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
Navigacija:
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
tel: 02/228 25 20