Menton – festival limon - 3 dni
Odhodi 14.02.2020, 28.02.2020 pri udeležbi 40 oseb 185 € pri udeležbi 30 oseb 200 € pri udeležbi 20 oseb 215 € Cenejša potovanja 20 € popusta za dve osebi za rezervacije do 15.11. Rezervacija sedežev v 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo Dodatne informacije vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana najmanjše število potnikov: 20 doplačila po želji: enoposteljna soba 25 €, vstopnine po program približno 15–30 € obvezno doplačilo: lokalna turistična pristojbina popust: 10 % za otroke do 12 let v sobi z dvema odraslima
Opis potovanja
1. dan: SLOVENIJA–ITALIJA nočna vožnja Odhod ob dogovorjeni uri. Vožnja z udobnim turističnim avtobusom čez Fernetiče in nadaljevanje poti čez severno Italijo proti Franciji. 2. dan: KNEŽEVINA MONAKO–EZE–NICA nočitev V dopoldanskih urah bomo prispeli do Kneževine Monako. Vsak centimeter drobne kneževine Grimaldijeve družine je zaseden in Monako še kar naprej raste proti nebu. Knežji del se ponaša s prijetnimi uličicami, ki so obogatene z različnimi muzeji. Med njimi je vsekakor vreden obiska Oceanografski muzej. Videli bomo tudi menjavo straže in se sprehodili do mondenega Monte Carla, kjer je središče igralništva in zabavništva. Po ogledih bomo nadaljevali pot po Azurni obali. Proti koncu 19. stoletja so umetniki prihajali na sredozemsko obalo, ker so jih privlačile tamkajšnja posebna svetloba in barve. Umetniki višje družbe so si izbrali Nico in njeno bližnjo okolico. Ustavili se bomo v bližnji vasici Eze, ki nas bo očarala kot tipična provansalska vasica. Obisk parfumske hiše Fragonard in sprehod po ozkih uličicah. Po ogledu se bomo spustili po panoramski cesti do Nice. Panoramska vožnja in morda še individualen sprehod. Vožnja do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu. Nočitev. 3. dan: MENTON–SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku se bomo odpeljali do Mentona. Mesto, ki v teh dneh prekipeva v čudovitih spomladanskih barvah, je obogateno s številnimi zanimivimi skulpturami, narejenimi iz limon. Nato si bomo ogledali zanimivo povorko, ki s svojimi barvami očara vse obiskovalce. Morda še zadnja osvežitev in v popoldanskih urah se bomo odpeljali proti Sloveniji. Na poti krajši postanki za osvežitev. Predviden prihod v poznih večernih/nočnih urah.
cena od 185 €
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljni sobi v hotelu **/***, 1 x nočitev z zajtrkom, zunanji ogledi po programu, vstopnina za ogled razstave in povorke v Mentonu, vodenje in organizacija potovanja.
doživetja v evropskih mestih
Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
Navigacija:
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
tel: 02/228 25 20