Nostalgija Balkana – Banja Luka, Sarajevo, Mostar - 3 dni
Odhodi 21.02.2020, 27.03.2020 pri udeležbi 40 oseb 184 € pri udeležbi 30 oseb 199 € pri udeležbi 20 oseb 219 € Cenejša potovanja 20 € popusta za dve osebi za rezervacije do 15.11. Rezervacija sedežev v 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo Dodatne informacije vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana najmanjše število potnikov: 20 doplačila po želji: enoposteljna soba 20 €, vstopnine obvezno doplačilo: lokalna pristojbina, turistična mestna pristojbina popust: 10 % za otroke do 12 let v sobi z dvema odraslima
Opis potovanja
1. dan: SLOVENIJA–DELIBAŠINO SELO–BANJA LUKA večerja, nočitev Odhod v jutranjih urah in vožnja z udobnim turističnim avtobusom v smeri mimo Zagreba in čez mejni prehod Bosanska Gradiška, kjer bomo v mestu že naredili prvi postanek za jutranjo kavico in obisk živahne tržnice. Z vožnjo bomo nadaljevali proti mestu Banja Luka. Nato se bomo ustavili v Delibašinem selu, kjer si bomo pogledali zanimiv samostan trapistov Marija Zvijezda. V preteklosti so bili redovniki trapisti zelo zaslužni za razvoj Banje Luke, še danes pa po svoji tradicionalni recepturi proizvajajo sir trapist in tudi odlično vino. Po prihodu v mesto ob reki Vrbas si bomo ogledali znamenitosti: trdnjavo Kastel – »turško utrdbo«, obnovljeno džamijo Ferhadijo, ki jo povezujemo z mnogimi zanimivimi legendami. Obiskali bomo tudi mogočno novo pravoslavno cerkev, na sprehodu po mestni promenadi pa bomo začutili živahen utrip mesta ter arhitekturno skladnost avstro-ogrskega obdobja ter obdobja, ko je mesto bilo prestolnica Vrbaške Banovine. Čas za osvežitev. V poznih popoldanskih urah nastanitev v hotelu, nato pa dobra večerja z glasbo v eni od banjaluških restavracij. Nočitev. 2. dan: BANJA LUKA–SARAJEVO zajtrk, večerja, nočitev Po zajtrku in jutranji kavici se bomo peljali skozi slikoviti kanjon reke Vrbas do Sarajeva. Spustili se bomo mimo porušene časopisne hiše Oslobođenje in se ob reki Miljacki odpravili v staro mestno jedro, do nekdaj Principovega, danes Latinskega mostu – kamniti lepotec nas bo spomnil na sarajevski atentat, ki je zanetil prvo svetovno vojno. Že se bomo sprehajali po Ferhadiji do večnega ognja in mestne tržnice, trgovinice Bezistana in simbolov večkulturnosti – Begova džamija, stara pravoslavna cerkev in katedrala Jezusovega srca ... Za konec pa najboljše, vsak po svoje po Baščaršiji. Tam se boste morda fotografirali, barantali po trgovinah, se mastili s čevapčiči, burekom, pitami in norimi sladicami ter si privoščili bosansko (in ne turško!) kavo v bakreni džezvi in s sladkim rahat lokumom. Vožnja do hotela, nastanitev, večerja, nočitev. 3. dan: MOSTAR–SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku se bomo odpeljali proti dolini reke Neretve. Hitro bomo prispeli do sredozemskega mesta, ki nas bo očaralo s svojo arhitekturo. Sprehod po starem jedru, čas za kavico, morda okrepčilo in že bomo pomahali v slovo ter nadaljevali potovanje proti domu. Na poti še krajši postanki za osvežitev. Predviden prihod v poznejših večernih urah.
cena od 184 €
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom po programu, nastanitev v dvoposteljni sobi v hotelu ***, 1 x nočitev z zajtrkom, 1 x tradicionalna večerja z glasba v restavraciji, 1 x polpenzion, zunanji ogledi po programu, predviden ogled samostana trapistov, lokalno vodenje, vodenje in organizacija potovanja.
doživetja v evropskih mestih
Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
Navigacija:
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
tel: 02/228 25 20