pariz in dolina loare - 5 dni
Odhodi 19.02.2020, 25.03.2020 pri udeležbi 40 oseb 345 € pri udeležbi 30 oseb 360 € pri udeležbi 20 oseb 375 € Cenejša potovanja 20 € popusta za dve osebi za rezervacije do 15.11. Rezervacija sedežev v 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo Dodatne informacije vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana in Sežana najmanjše število potnikov: 20 doplačila po želji: ob prijavi – enoposteljna soba 100 €; vstopnine na izletu: Versailles pribl. 20 €/osebo, Louvre pribl. 15 €/osebo, Eifflov stolp pribl. 25 €/osebo, vožnja z ladjo po Seni pribl. 15 €/osebo, gradovi ob Loari pribl. 25 € , metro in RER zadnji dan pribl. 15 € obvezno doplačilo: lokalna pristojbina, turistična mestna pristojbina popust: 10 % za otroke do 12 let v sobi z dvema odraslima
Opis potovanja
1. dan: SLOVENIJA–STRASBOURG nočitev Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja skozi Avstrijo in Nemčijo v Francijo. Predvidoma v opoldanskih urah se bomo ustavili v mestu Strasbourg. Panoramska vožnja mimo evropskih ustanov in že se bomo sprehodili skozi staro mestno četrt. Čas za osvežitev in vožnja do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu, nočitev. 2. dan: PARIZ zajtrk, nočitev Po zajtrku bomo nadaljevali z vožnjo do Pariza. Nato sledi panoramski ogled francoske prestolnice: trg Bastilja, operna hiša, ulica Rivoli, palača Louvre, trg Concorde, Opera, trg Vendome, Elizejske poljane, mestni otok, Pantheon, Notre dame ... Po želji se bomo lahko povzpeli na Eifflov stolp in doživeli čudovito panoramsko plovbo po reki Seni. V večernih urah z metrojem do hotela. Nastanitev, nočitev. 3. dan: PARIZ–VERSAILLES zajtrk, nočitev Po zajtrku bomo nadaljevali s potepanjem po mestnem središču, si morda ogledali katerega od muzejev ali pa uživali na sprehodu po Latinski četrti. V popoldanskih urah bomo prispeli v Versailles, kjer si bomo ogledali zunanjost znamenitega dvorca Sončnega kralja, ki ga je na vrhuncu svojega vladanja dal zgraditi francoski kralj Ludvik XIV. Po želji se boste lahko sprehodili po grajskih vrtovih. V večernih urah pa bomo že na Montmartru in ob baziliki Sacre couer. Z metrojem se bomo odpeljali do hotela. Nočitev. 4. dan: DOLINA LOARE zajtrk, nočitev Po zajtrku se bomo odpravili v dolino reke Loare. Obiskali bomo Chambord, najmogočnejšega med približno 1000 gradovi. Sprehod ob gradu in z doplačilom vstopnine še ogled soban. Sledil bo postanek ob elegantnem gradu Chenonceau, ki stoji nad reko Cher. Še postanek ob gradu Ambois, kjer si bomo lahko ogledali kapelo, kjer naj bi bil pokopan Leonardo da Vinci. Vožnja do kraja nastanitve. Nastanitev, nočitev v hotelu. 5. dan: ORLEANS–NEMČIJA–AVSTRIJA zajtrk Po zajtrku še kratek postanek v Orleansu, kjer je bila sežgana Ivana Orleanska. Nato pa bomo vožnjo nadaljevali skozi Nemčijo in Avstrijo v smeri Slovenije. Domov se bomo vrnili predvidoma v poznejših večernih urah.
cena od 345 €
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljni sobi v hotelu **/***, 4 x nočitev z zajtrkom, vožnja z metrojem 3. dan, zunanji ogledi po programu, vodenje in organizacija potovanja.
doživetja v evropskih mestih
Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
Navigacija:
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
tel: 02/228 25 20