Renesančne Firence in ponosna Lucca - 2 dni
Odhodi 01.02.2020, 07.03.2020, 04.04.2020 pri udeležbi 40 oseb 135 € pri udeležbi 30 oseb 155 € pri udeležbi 20 oseb 175 € Cenejša potovanja 20 € popusta za dve osebi za rezervacije do 15.11. Rezervacija sedežev v 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo Dodatne informacije vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana najmanjše število potnikov: 20 doplačila po želji: enoposteljna soba 25 €, vstopnine približno 25 €/osebo obvezno doplačilo: lokalna pristojbina, turistična mestna pristojbina popust: 10 % za otroke do 12 let v sobi z dvema odraslima
Opis potovanja
1. dan: SLOVENIJA–FIRENCE–MONTECATINI TERME večerja, nočitev Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja z udobnim turističnim avtobusom skozi Fernetiče v Italijo in do Firenc. Prihod v rojstni kraj renesanse, Michelangelovega Davida in Da Vincijevih mojstrovin, družine Medici, Botticellija ..., kjer vas bo vleklo med mogočne cerkve in palače. Sprehodili se bomo ob glavni železniški postaji. Nadaljevali bomo pot do cerkve sv. Lovrenca, ki se ponaša z grobnico družine Medici. Pot bomo nadaljevali do Stolničnega trga, ki ga obdajajo mogočna katedrala, katere kupola je razpoznavno znamenje Firenc, večbarvni zvonik, ki se povzdiguje 85 m visoko, in krstilnica, ki velja za eno najprivlačnejših stavb v mestu. Ustavili se bomo na Gosposkem trgu, ob palači Vecchio in galeriji Uffizi, se spustili ob bok reke Arno in se sprehodili do najstarejšega mostu, Ponte Vecchio, kjer zlatarji prodajajo svoje izdelke že od leta 1593. V prostem času si boste lahko ogledali katerega izmed številnih muzejev ali pa zgolj uživali v opazovanju množice ljudi in elegantnih izložbenih oken, saj so Firence znane po svoji različici visoke mode. V poznih popoldanskih urah bomo nadaljevali vožnjo do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu, večerja (vključena kozarec vina in kozarec vode), nočitev. 2. dan: LUCCA–SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku vožnja do slikovitega mesta Lucca. Le malokatero mesto daje tako posebne občutke. Za obzidjem se skriva ponosno jedro, ki je v zgodovini dolgo časa kljubovalo svojim nasprotnikom. Tlakovane ulice in opečnate hiše nas bodo popeljale na zanimiv sprehod. Dovolj bo časa za osvežitev ali morda še individualen potep. Po ogledu se bomo odpravili proti Sloveniji, kamor bomo predvidoma prispeli v večernih urah.
cena od 135 €
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljni sobi v hotelu ***, 1 x polpenzion, zunanji ogledi po programu, vodenje in organizacija potovanja.
doživetja v evropskih mestih
Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
Navigacija:
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
tel: 02/228 25 20