Večni Rim, radoživi Neapelj in arheološki raj Pompeji - 4 dni
Odhodi 27.02.2020, 02.04.2020 pri udeležbi 40 oseb 199 € pri udeležbi 30 oseb 219 € pri udeležbi 20 oseb 239 € Cenejša potovanja 20 € popusta za dve osebi za rezervacije do 15.11. Rezervacija sedežev v 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo Dodatne informacije vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana najmanjše število potnikov: 20 doplačila po želji: enoposteljna soba 50 €, Pompeji z lokalnim vodenjem in pristojbino 30 €, morebitne druge vstopnine obvezno doplačilo: lokalna pristojbina, turistična mestna pristojbina popust: 10 % za otroke do 12 let v sobi z dvema odraslima
Opis potovanja
1. dan: SLOVENIJA–ITALIJA nočna vožnja Pozno zvečer si bomo obuli udoben avtobus za maraton proti jugu italijanskega škornja. 2. dan: RIM–FIUGGI TERME večerja, nočitev Zjutraj bomo že v večnem mestu Rim. Živahne prestolnice se bomo lotili v papeški državici Vatikan. Ob doplačilu si boste lahko ogledali neprecenljive zaklade vatikanskih muzejev s čudovito Sikstinsko kapelo in Rafaelovimi sobanami, vsekakor pa se bomo ustavili na trgu sv. Petra in si ogledali mogočno katedralo. Nadaljevali bomo pot po prijetnih rimskih trgih in na starodavno tržnico, si ogledali Panteon, za srečo vrgli kovanec v Fontano Trevi ter se po gasilsko slikali na Španskih stopnicah. Zvečer se bomo pomaknili proti kraju namestitve, večerja (vključeno vino in voda) in zaspali v hotelu. 3. dan: NEAPELJ–POMPEJI zajtrk, večerja, nočitev Po zgodnjem zajtrku bo na vrsti celodnevni izlet v pokrajino Campania – včasih se je imenovala 'srečna dežela', saj ponuja čudovite razglede, dobra vina, jasno nebo in radodarno pokrajino. Ustavili se bomo v Pompejih, ki so danes bolj slavni kot nekoč. Nad tragedijo mesta so najbolj navdušeni arheologi, saj se je pod vulkansko lavo in pepelom za poznejše rodove ohranilo marsikaj iz vsakdanjega življenja 1. stoletja. Skočili bomo še v Neapelj, ki je starejši od Rima in značilen primerek velemestne more, a hkrati očarljivega mestnega jedra. Podali se bomo po starem mestu, čez Trg plebiscita in po zanimivi ulični pasaži med številne trgovinice ter se vrnili v hotel. Večerja (vključeno vino in voda). 4. dan: RIM–SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku bo spet na vrsti Rim. Ogledali si bomo znamenitosti, za katere dva dni prej ni bilo časa: Konstantinov slavolok, Kolosej, grič Kapitol, Forum Romanum, cerkev sv. Petra v verigah in Beneški trg. Med ogledi bomo tudi kofetkali in pomalicali, nato pa se čez Apenine odzibali domov. Pozni bomo.
cena od 199 €
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 2 x polpenzion, metro, zunanji ogledi po programu, vodenje in organizacija potovanja.
doživetja v evropskih mestih
Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
Navigacija:
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
tel: 02/228 25 20