Verona in Benetke v plašču karnevala - 2 dni
Odhodi 21.02.2020 pri udeležbi 40 oseb 130 € pri udeležbi 30 oseb 145 € pri udeležbi 20 oseb 160 € Cenejša potovanja 20 € popusta za dve osebi za rezervacije do 15.11. Rezervacija sedežev v 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo Dodatne informacije vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana najmanjše število potnikov: 20 doplačila po želji: enoposteljna soba 25 €, vstopnine po želji obvezno doplačilo: lokalna pristojbina, turistična mestna pristojbina popust: 10 % za otroke do 12 let v sobi z dvema odraslima
Opis potovanja
1. dan: SLOVENIJA–VERONA večerja, nočitev Odhod v jutranjih urah. Z udobnim turističnim avtobusom se bomo odpeljali mimo Fernetičev in nato v smeri Benetk do Verone. Mesto, ki se razteza na bregovih reke Adiže, je polno renesančnih palač in srednjeveških meščanskih hiš. Z vsakega zornega kota daje vtis romantičnega mesta. Okoliški griči pa so odeti v vinsko trto. Živahnost nakupovalnih ulic nas bo prevzela že ob prvem pogledu. Ogledali si bomo mesto, kjer je še danes moč čutiti opojno preteklost. Vsakogar presenetijo zanimive romanske zgradbe. Sprehodili se bomo mimo mogočne arene, trga Erbe, kjer se je nekoč razprostiral rimski forum, in spoznali življenje domačinov. Občudovali bomo Julijin balkon in tako spoznali še romantično plat mesta. Lahko pa si boste ogledali tudi zanimiv Castelvecchio, trdnjavo, ki je bila nekoč sedež Scaligerijev, zdaj pa je v njej muzej Civico d’Arte. Vsekakor pa bomo ujeli zanimivo karnevalsko povorko, ki se vije po mestnih ulicah v popoldanskih urah. Več kot 470 let Verona enkrat na leto zaživi v karnevalski preobleki. V opomin na hude čase, številne epidemije, lakoto … mesto zaživi v barvah, v maskah. Kar 6 km dolga povorka očara številne obiskovalce. V večernih urah vožnja do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu, večerja, nočitev. 2. dan: BENETKE–SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku se bomo odpeljali do Benetk – mesta na vodi. Z ladjico se bomo popeljali do srca Benetk, Markovega trga. Ogledali si bomo baziliko sv. Marka, Doževo palačo, Most vzdihljajev, stolp z uro, zvonik ... Sprehodili se bomo do bližnjega mostu Rialto in se nato predali beneškemu vrvežu. Ulice so živahne, saj marsikdo hiti po nakupih. V času karnevalskega vzdušja bomo lahko občudovali tudi tradicionalne beneške maske. Ob dogovorjeni uri se bomo znova zbrali in odpeljali z ladjico do parkirišča, kjer nas bo že čakal avtobus. Nato se bomo odpravili proti Sloveniji. Na poti še krajši postanki za osvežitev. Domov se bomo vrnili v večernih urah.
cena od 130 €
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljni sobi v hotelu ***, 1 x polpenzion, zunanji ogledi po programu, vstopna taksa in vožnja z ladjo, vodenje in organizacija potovanja.
doživetja v evropskih mestih
Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
Navigacija:
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
tel: 02/228 25 20