Češka gostoljubnost in vrček piva- 2 dni
Odhodi 19.10.2019, 09.11.2019, 30.11.2019                      pri udeležbi 40 oseb 159   pri udeležbi 30 oseb 179                      pri udeležbi 20 oseb 199   Odhodi: Maribor, Celje, Ljubljana Cenejša potovanja 20 € popusta za dve osebi za rezervacije do 30.9. Rezervacija sedežev 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo Dodatne informacije najmanjše število potnikov: 20 doplačilo za enoposteljno sobo: 25 € vstopnine: približno 20 € obvezno doplačilo: lokalna turistična pristojbina
Opis potovanja
1. dan: SLOVENIJA–ŽELEZNA RUDA–PLZEN večerja, nočitev Na pot se bomo podali zgodaj zjutraj in hitro prevozili Avstrijo, da bomo že v dopoldanskih urah prispeli v prijetno mestece Železna Ruda, kjer se bomo okrepčali z okusnim golažem. Vožnjo bomo nadaljevali do simpatičnega mesta Plzen. Z njim bomo opravili kar peš, saj so vse glavne znamenitosti zgoščene v živahnem in ne velikem starem jedru – gotsko katedralo sv. Bartolomeja z najvišjim zvonikom na Češkem bomo zlahka našli. Pivovarna Pilsner Urquell je ime mesteca ponesla v svet, odkar je leta 1842 Bavarec Josef Groll zvaril svetlo pivo Plzensky Prazdroj. Razodeli nam bodo zanimivo štorijo o nastanku in zgodovini pivovarne do današnjih dni. Za zaključek pa bomo nagnili vrček najbolj prodajanega češkega piva – kot aperitiv pred pravo češko večerjo v mestni pivnici. Vožnja do hotela, nastanitev, nočitev.   2. dan: PLZEN–PASSAU–SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku nas bo iz Plzna pot peljala do mesta treh rek – PASSAU. Stoletja je bil Passau središče trgovine vseh smeri, saj je spretno izkoristil svojo lego na sotočju treh rek: Donave, Inna in Ilza. Staro mestno jedro obiskovalca očara s svojo slikovitostjo. Prečkali bomo njegove ulice, ki so bile nekoč znanilke obrtniških delavnic. Občudovali bomo arhitekturo njegovih trgov: Rimski trg, Rezidenčni trg, mestno hišo, stolnico sv. Štefana … Po ogledu pa se bomo prepustili mestnemu vrvežu ter nekaj časa izkoristili za individualno osvežitev oziroma pohajkovanje po ulicah. Ob dogovorjeni uri slovo in vožnja v smeri proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.
cena od 159 €
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah hotela *** v Plznu, 1 x nočitev z zajtrkom, 1 x večerjo v pivnici, 1 x golaž, vstopnino v Pivovarno Pilsner Urquell in vrček piva, zunanje oglede po programu (Plzen, Passau), vodenje in organizacijo potovanja.
jesenska kulinarična doživetja
Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
Navigacija:
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
tel: 02/228 25 20