Čokolada in jesenski okusi Toskane- 3 dni
Odhodi 18.10.2019, 25.10.2019 pri udeležbi 40 oseb 235 pri udeležbi 30 oseb 255 pri udeležbi 20 oseb 275 Odhodi: Maribor, Celje, Ljubljana Cenejša potovanja 20 € popusta za dve osebi za rezervacije do 30.9. Rezervacija sedežev 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo Dodatne informacije najmanjše število potnikov: 20 doplačilo za enoposteljno sobo: 50 € vstopnine: približno 25 € obvezno doplačilo: lokalna turistična pristojbina
Opis potovanja
1. dan: SLOVENIJA–PERUGIA večerja, nočitev Odrinili bomo pred svitom, da bomo lahko polno doživeli prestolnico gričevnate Umbrije. V Perugii bomo obiskali stolnico sv. Lovrenca, fontano Maggiore, cerkev sv. Petra in priorjevo palačo, nato pa bo sladka skušnjava premagala kulturno lakoto. Mesto je namreč dom Perugine, kjer v folijo zavijajo tudi poljubčke Baci, že četrt stoletja pa prirejajo festival čokolade. EuroChocolate sodi med največje v Evropi, saj ga v devetih dneh obišče milijon sladkosnedov, ki si dajo duška na trgih in ulicah po vsem mestu. Čokolada in glasba se bosta zlili v skupno harmonijo. Šele proti večeru nas bo avtobus nežno odzibal v hotel. Nastanitev v hotelu, večerja, nočitev. 2. dan: JEZERO TRASIMENO–CORTONA zajtrk, večerja, nočitev Po zajtrku se bo naša pot nadaljevala ob obali Trazimenskega jezera. To je četrto največje italijansko jezero, ki leži na meji med Toskano in Umbrijo. Jezero je s srednjeveškimi mesti na njegovem obrobju izredno slikovito, žal pa je voda zaradi plitvega in peščenega dna zelo motna. Okolica je bogata z vinogradi in oljčnimi nasadi. Ustavili se bomo za degustacijo vina in se nato podali do srednjeveškega toskanskega mesteca Cortona. To je eno od najstarejših italijanskih mest – ustanovili so ga Etruščani okrog 800 pr. n. št., njihove sledi pa so še vedno vidne v temeljih mestnega obzidja. Cortona je mesto za sladokusce, saj se je treba nanj tako rekoč povzpeti. Osrednja zanimivost je etruščanski muzej Museo dell'Academia Etrusca nasproti mestne hiše Palazzo Comunale z navdušujočim stopniščem za sproščeno posedanje ob poletnih večerih. V muzeju hranijo etruščanske eksponate, med njimi je najbolj dragocen bronast krožni lestenec, ki ga krasi 16 oljnih svetilk in predstavlja materializirano podobo toskanskega sonca. Čas za osvežitev. Vožnja do hotela, nastanitev. Nato večerja in nočitev. 3. dan: SIENA–SLOVENIJA zajtrk Do Siene ne bo več daleč. Kmalu po zajtrku bomo že občudovali enega najlepših trgov na svetu Piazza del Campo, kjer se ekipe 17 mestnih Contrad (četrti) dvakrat letno pomerijo v spektakularni konjski dirki Palio. Na sosednjem trgu bomo dokončno obnemeli. Stolnica Duomo di Siena je preprosto fantastična, kulturni odvisniki imajo v njej dela za ves dan: Michelangelo, Donatello, Bernini … Po čudovitem mestu bomo nadaljevali pot vsak po svoje. Za osvežitev garderobne omare boste lahko poskrbeli na Via di Città in Via Banchi di Sopra, zvečer pa domače obdarili s kosom lokalne keramike, z na debelo valjano pici pasto, s kolačem panforte (mandlji, med in kandirano sadje) ali panpepato, ki zaradi popra in ingverja velja za toskanski afrodiziak.
cena od 235 €
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah hotelov ***, 2 x polpenzion, degustacijo vina, zunanje oglede po programu (Perugia, Siena), vodenje in organizacijo potovanja.
jesenska kulinarična doživetja
Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
Navigacija:
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
tel: 02/228 25 20