Gosji praznik po italijansko- 2 dni
Odhodi 09.11.2019                      pri udeležbi 40 oseb 119   pri udeležbi 30 oseb 139                      pri udeležbi 20 oseb 159   Odhodi: Maribor, Celje, Ljubljana Cenejša potovanja 20 € popusta za dve osebi za rezervacije do 30.9. Rezervacija sedežev 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo Dodatne informacije najmanjše število potnikov: 20 doplačilo za enoposteljno sobo: 25 € morebitne vstopnine obvezno doplačilo: lokalna turistična pristojbina
Opis potovanja
1. dan: SLOVENIJA–PADOVA večerja, nočitev Odhod v jutranjih urah. Vožnja z udobnim turističnim avtobusom proti Italiji in dalje po avtocesti čez Furlanijo do Benečije. Po prihodu v Padovo, ki je bila eno izmed najpomembnejših evropskih univerzitetnih središč v srednjem veku, se bomo najprej zapeljali do mestnega obzidja, ki sodi med najbolje ohranjena v Italiji. Staro mestno jedro se ponaša z vrsto izjemnih kulturno-zgodovinskih spomenikov iz različnih obdobij. Ob stolnici bomo obiskali baptisterij z gotsko poslikavo, ki je nastala v 14. stoletju. Nato se bomo sprehodili do monumentalnega Palazzo della Ragione. Cerkev eremitov (Chiesa degli Eremitani) se ponaša s freskami Andrea Mantegne, bližnja Capella degli Scrovegni pa je poslikana s slavnimi Giottovimi freskami. Cikel fresk po pomenu sodi v sam vrh evropskega slikarstva in ga pogosto primerjajo z Michelangelovimi mojstrovinami v Sikstinski kapeli. Popoldne si bomo ogledali še cerkev Il Santo, ki po velikosti prekaša vse druge sakralne stavbe v mestu. Številne kupole dajejo cerkvi sv. Antona že skoraj eksotičen videz. Pred cerkvijo stoji znameniti Donatellov konjeniški kip vojskovodje Gattamelata, v bližini pa se nahaja tudi Scuola del Santo s slovitimi Tizianovimi freskami. Po zaključenih ogledih še čas za individualno osvežitev, klepet ali pa morda ogled enega lepših botaničnih vrtov. Po dogovoru se bomo odpeljali do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu, večerja, nočitev. 2. dan: CHIOGGIA–MIRANO–SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku se bomo odpeljali do južnega vstopa v veliko Beneško laguno, nato bomo dosegli majhen istoimenski otoček Chioggia in nato še sosednji večji otok Sottomarina, ki ščiti Chioggio pred odprtim morjem. Medsebojno ju povezuje zeleni otok Isola dell’Unione, na obeh pa je danes po vzoru največjega soseda (Benetk) zgrajeno ribiško mestece Chioggia, ki je dobilo ime po vrsti radiča. Chioggia je že v antičnih časih veljala za središče ribištva. Ob njem pa je bila ena njenih najbolj dobičkonosnih dejavnosti nabiranje soli s solnih polj okoli mesta. Prav sol in trgovanje z njo pa je odločno zaznamovalo njeno zgodovino. Mesto med seboj delijo trije veliki kanali, povezujejo pa ga številni mostovi in ozke uličice. Ogled in čas za osvežitev. Nato pa bomo pot že nadaljevali do mesteca Mirano, kjer se glavni trg na Martinov vikend preobleče v kuliso kmečke tržnice iz 9. stoletja. La Fiera de l'Oca je pravi gosji praznik pridelkov, izdelkov in lokalnih dobrot, kjer morate poskusiti gosjo rižoto, pašto in raviole ter za domov kupiti pršut, salame, paštetke in druge gosje pregrehe. Srednjeveški rokodelci in ulični zabavljači v tem času skrbijo za razvedrilo, točno ob 15. uri pa fanfare naznanijo Zogo del'Oca in Piazza. Šest mestnih ekip se ob krohotu gledalcev pomeri na 'kmečkih igrah brez meja', ki so našle navdih v starodavni družabni igri. Nazdravili bomo zmagovalcem in se zvečer vrnili domov.
cena od 119 €
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah hotela ***, 1 x polpenzion, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo potovanja.
jesenska kulinarična doživetja
Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
Navigacija:
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
tel: 02/228 25 20