Kulinarična Vojvodina- 2 dni
Odhodi 21.09.2019, 12.10.2019, 16.11.2019, 07.12.2019                      pri udeležbi 40 oseb 149   pri udeležbi 30 oseb 169                      pri udeležbi 20 oseb 189   Odhodi: Maribor, Celje, Ljubljana Cenejša potovanja 20 € popusta za dve osebi za rezervacije do 30.9. Rezervacija sedežev 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo Dodatne informacije najmanjše število potnikov: 20 doplačila po želji: enoposteljna soba 25 €, vstopnine 10–15 € obvezno doplačilo: lokalna turistična pristojbina
Opis potovanja
1. dan: SLOVENIJA–PEĆINCI–FRUŠKA GORA–NOVI SAD večerja, nočitev Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja s turističnim avtobusom v smeri Hrvaške in Srbije. Prvi postanek bo v kraju Pećinci, kjer si bomo ogledali muzej kruha. S pomočjo razstavljenih predmetov bomo spoznali postopek nastajanja kruha in izvedeli, kaj je v Srbiji kruh skozi zgodovino pomenil in ob katerih priložnostih so ga jedli. Nato se bomo odpeljali do vasice Maradik, kjer si bomo ogledali tipično srbsko hišo iz 19. stol. Prostori v hiši so gospodarno razporejeni in še vedno takšni, kot so bili potrebni na vsaki domačiji. V prostorih se nahajajo predmeti stari od 50 do 200 let. Nato se bomo odpeljali do samostana Krušedol, ki je zapuščina srednjeveške dinastije Branković in v samostanski zakladnici hrani mnoge pomembne ikone ter druge dragocene predmete. Po ogledu se bomo odpeljali v Sremske Karlovce in se sprehodili po mestnem jedru, ki ga krasijo ogromne baročne palače, nastale po zaslugi odličnega trgovanja z vinom. Seveda ne bomo izpustili pokušine medu in domačih vin. Pot bomo nadaljevali do Novega Sada. Nastanitev v hotelu, nato večerja v lokalni restavraciji ob glasbi. Nočitev. 2. dan: NOVI SAD–SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku si bomo ogledali glavne znamenitosti mesta, med katere spadajo Trg svobode, katedrala, mestna hiša, ulica Zmaj Jovina, Dunavska ulica z zanimivimi zgradbami iz 19. st. in Saborna cerkev. Nato se bomo povzpeli na Petrovaradinsko trdnjavo, ki jo imenujejo tudi Gibraltar na Donavi. Trdnjava je tipičen primer vojne arhitekture 18. stol. Od tu se nam bo odprl pogled na mesto Novi Sad, reko Donavo in ravninsko Vojvodino. Velika zanimivost trdnjave so podzemne galerije, ki se raztezajo v dolžini več kot 16 km. Še nekaj prostega časa in že se bomo odpeljali v smeri Hrvaške in Slovenije. Predviden prihod v večernih urah.
cena od 149 €
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v hotelu*** v dvoposteljnih sobah, 1 x nočitev z zajtrkom, 1 x večerjo ob glasbi, ogled muzeja kruha, vinsko pokušino, vstopnino za ogled Petrovaradinske trdnjave, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo potovanja.
jesenska kulinarična doživetja
Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
Navigacija:
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
tel: 02/228 25 20