Mandarine in jesen v Črni gori- 4 dni
Odhodi 03.10.2019, 17.10.2019, 07.11.2019                      pri udeležbi 40 oseb 245   pri udeležbi 30 oseb 265                      pri udeležbi 20 oseb 285   Odhodi: Maribor, Celje, Ljubljana in Novo mesto Cenejša potovanja 20 € popusta za dve osebi za rezervacije do 30.9. Rezervacija sedežev 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo Dodatne informacije najmanjše število potnikov: 20 doplačila po želji: enoposteljna soba 60 €, vstopnine 5–10 €/muzej oz. cerkev· popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima fakultativni izlet: 30 € - Skadarsko jezero
Opis potovanja
1. dan: SLOVENIJA–TREBINJE večerja, nočitev Odhod v jutranjih urah in vožnja z udobnim turističnim avtobusom v smeri Hrvaške. Peljali se bomo mimo Splita proti Bosni in Hercegovini. Ustavili se bomo pri največji nekropoli v Radimlji, ki šteje več kot 120 stečkov in se nahaja v bližini kraja Stolac. Stečki so del zapuščine srednjeveške Bosne, v kateri so se že tedaj mešali vplivi različnih verskih skupin. Nekropola v Radimlji leži sredi velikega polja, po katerem se bomo vozili in od koder se pogled odpira na čudovito in barvito pokrajino, z obeh strani obdano z vrhovi. Podobo raja dopolnjujejo stečki – t. i. monolitni nagrobniki, ki nedavno očiščeni in restavrirani sijejo s sveže pokošene zelene livade. Nato se bomo odpeljali do Trebinja. V popoldanskih urah bomo že v čudovitem mestu pod vplivom mediteranske klime, kjer nas bodo pozdravili prijazni domačini in se bomo prepustili zanimivemu vrvežu. Na sprehodu po starem mestnem jedru bomo spoznali zgodovinska dejstva in hkrati občudovali številne znamenitosti iz različnih obdobij. Vsekakor bo dobrodošla osvežitev pod več kot sto let starimi platanami. Nastanitev v hotelu. Večerja, nočitev. 2. dan: KOTOR–BUDVA zajtrk, večerja, nočitev Po zajtrku se bomo odpeljali proti obali Jadranskega morja do Črne gore. Primorski svet te dežele se ponaša s številnimi turističnimi središči. Zapeljali se bomo do mesta Kotor, ki je znamenito črnogorsko srednjeveško obmorsko mesto v zalivu Boke Kotorske. Mesto ima okoli 1300 prebivalcev, stari del mesta s sredozemskim pristaniščem pa je obdan z impresivnim in dobro ohranjenim mestnim obzidjem, ki je pod zaščito Unesca kot svetovna kulturna dediščina. Sprehod in čas za osvežitev. Nato se bomo odpravili do mondenega letovišča Budva. Sprehod skozi staro jedro za obzidjem. Čas za sprehod in osvežitev. Nastanitev v hotelu, večerja, nočitev. 3. dan: SKADARSKO JEZERO–NEUM zajtrk, večerja, nočitev Po zajtrku prosti čas za individualen potep po Budvi ali pa fakultativni izlet. Vožnja do Skadarskega jezera, ki je največje jezero na Balkanskem polotoku in se nahaja na meji med Albanijo in Črno goro. Čas za plovbo in že se bomo pri domačinu okrepčali z ribjim kosilom.  Nato se bo naša pot nadaljevala do Neuma. Nastanitev v hotelu, večerja, nočitev. 4. dan: DOLINA NERETVE–SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku se bomo odpeljali v dolino delte Neretve, ki jo zaradi njenih rodovitnih tal nekateri imenujejo »hrvaška Kalifornija«. Dolina je s svojo delto eno največjih in edinstvenih močvirnatih področij v Sredozemlju in pomemben naravni spomenik. Zapeljali se bomo do ene od številnih plantaž sočnih mandarin. Do sitega se jih bomo najedli in jih nabrali za domov (2 kg, večje količine pa ob doplačilu). Nato bomo obiskali domačina, ki nam bo postregel z domačo lozo in kosilom s pijačo ob glasbi. V popoldanskih urah pa bomo že potovali proti Sloveniji do doma. Predviden prihod v poznejših večernih urah.
cena od 245 €
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev dvoposteljnih sobah v hotelu***, 3 x polpenzion, zunanje oglede po programu, vstopnino za safari z obiranjem mandarin in s kosilom (dobrodošlica – žganje, fige, kosilo s pijačo ob glasbi, 2 kg mandarin za domov na udeleženca), turistično pristojbino, vodenje in organizacijo potovanja.
jesenska kulinarična doživetja
Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
Navigacija:
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
tel: 02/228 25 20