Razvajanje brbončic in plantaža limon- 4 dni
Odhodi 07.11.2019, 28.11.2019, 05.12.2019                      pri udeležbi 40 oseb 229   pri udeležbi 30 oseb 249                      pri udeležbi 20 oseb 269   Odhodi: Maribor, Celje, Ljubljana Cenejša potovanja 20 € popusta za dve osebi za rezervacije do 30.9. Rezervacija sedežev 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo Dodatne informacije najmanjše število potnikov: 20 doplačila po želji: enoposteljna soba 60 €, vstopnine 5–10 €/muzej oz. cerkev
Opis potovanja
1. dan: SLOVENIJA–BANJA LUKA  večerja, nočitev Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja z udobnim turističnim avtobusom v smeri Zagreba do Banja Luke. Najprej se bomo ustavili v Delibašinem selu, kjer si bomo pogledali zanimiv samostan trapistov Marija Zvijezda. V preteklosti so bili redovniki trapisti zelo zaslužni za razvoj Banje Luke, še danes pa po svoji tradicionalni recepturi proizvajajo sir trapist in tudi odlično vino. Po ogledu se bomo odpravili do središča mesta, kjer si bomo ogledali mestne znamenitosti: trdnjavo Kastel – »turško utrdbo«, obnovljeno džamijo Ferhadijo, ki jo povezujemo z mnogimi zanimivimi legendami. Obiskali bomo tudi mogočno novo pravoslavno cerkev, na sprehodu po mestni promenadi pa bomo začutili živahen utrip mesta ter arhitekturno skladnost avstro-ogrskega obdobja ter obdobja, ko je mesto bilo prestolnica Vrbaške Banovine. Vožnja do hotela, nastanitev. Še nekaj prostega časa. Dan bomo zaključili z lokalno večerjo v tipični lokalni restavraciji. Nočitev v hotelu. 2. dan: MOSTAR–NEUM  zajtrk, večerja, nočitev Po zajtrku se bomo odpeljali proti dolini Neretve vse do mesta Mostar. Nato si bomo ogledali enega izmed najlepših bosansko-hercegovskih mest, kjer se stikata arhitekturi vzhoda in zahoda. Sprehodili se bomo po starem mostu in mimo glavnih znamenitosti. Po ogledu bomo popili pravo »bosansko kavo«. Še nekaj prostega časa in že se bomo odpeljali do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu. Večerja, nočitev. 3. dan: PELJEŠAC–STON  zajtrk, večerja, nočitev Po zajtrku bo čas za kavico ob morju, nato pa kratka vožnja na polotok Pelješac. Najprej se bomo ustavili pri domačinu, ki nas bo pocrkljal z degustacijo vin in žganja. Sledil bo slikoviti Ston. Blizu lani obnovljene trdnjave Kaštio se bomo povzpeli na obzidje (doplačilo), s katerim so Dubrovčani varovali svoje bogastvo – stonske soline, ki se razkazujejo v daljavi. Onkraj grebena si bomo z obzidja ogledali še školjčišča pred Malim Stonom, mimo katerih se bomo vrnili v Neum. Popoldanske ure bomo izkoristili za individualen sprehod ali počitek. Večerja, nočitev. 4. dan: DOLINA NERETVE–SLOVENIJA   zajtrk Po zajtrku se bomo odpravili v dolino delte Neretve, ki jo zaradi njenih rodovitnih tal nekateri imenujejo »hrvaška Kalifornija«. Dolina je s svojo delto eno največjih in edinstvenih močvirnatih področij v Sredozemlju in pomemben naravni spomenik. Ustavili se bomo na eni od številnih plantaž limon. Po želji si jih bomo nabrali za domov (1 kg, večje količine pa ob doplačilu). Odpeljali se bomo do domačina, kjer nas bodo pričakali z domačo lozo in s kosilom ter pijačo ob glasbi. Ob dogovorjeni uri pa že povratek proti Sloveniji, kamor je predviden prihod v večernih urah.
cena od 229 €
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, 3 x nastanitev v dvoposteljnih sobah *** v hotelu, 3 x polpenzion, zunanje oglede po programu in lokalna vodenja, ogled samostana trapistov, bosansko kavo, degustacijo lokalnih dobrot, trgatev limon in kosilo (dobrodošlica – žganje, kosilo s pijačo ob glasbi, 1 kg limon za domov na udeleženca), turistično pristojbino, vodenje in organizacijo potovanja.
jesenska kulinarična doživetja
Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
Navigacija:
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
tel: 02/228 25 20