Testenine s tartufi in počitek ob morju- 2 dni
Odhodi 05.10.2019, 19.10.2019, 09.11.2019                      pri udeležbi 40 oseb 149   pri udeležbi 30 oseb 169                      pri udeležbi 20 oseb 189   Odhodi: Maribor, Celje, Ljubljana Cenejša potovanja 20 € popusta za dve osebi za rezervacije do 30.9. Rezervacija sedežev 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo Dodatne informacije najmanjše število potnikov: 20  vstopnine: 5–10 € doplačilo za enoposteljno sobo: 25 € obvezno doplačilo: lokalna turistična pristojbina
Opis potovanja
1. dan: SLOVENIJA–LIVADE–MOTOVUN–OBALA večerja, nočitev Odhod v jutranjih urah. Peljali se bomo proti Istri in se ustavili na območju Livad, ki ležijo v gozdovih doline reke Mirne, kjer tartufi najbolje uspevajo. Domačini nam bodo strokovno predstavili pridobivanje belih tartufov, ki rastejo pod zemljo in imajo nenavadno obliko. Prikaz iskanja tartufa s pomočjo treniranega psa (trajanje demonstracije pribl. 30 minut). Nato bomo degustirali testenine s tartufi. Možnost nakupa proizvodov – tartufov. Ta gomolj, ki je izrazitega vonja in je znan tudi po tem, da se ga išče s svinjami in psi, je zasvojil že marsikoga. Ob dogovorjeni uri se bomo odpeljali do bližnjega Motovuna. Slikovito mestece leži na hribčku, s katerega se odpira čudovit pogled na dolino Mirne in okoliške griče. Sprehod po mestu in ogled kulturnih znamenitosti. Še nekaj prostega časa in odpeljali se bomo do jame Baredine. V spremstvu lokalnega vodnika se bomo sprehodili po jamskih rovih. Po ogledu se bo vožnja nadaljevala do kraja nastanitve. V prijetnem letoviškem mestecu se bomo nastanili v hotelu. Večerja, nočitev. 2. dan: OBALA–MAREZIGE  zajtrk Po zajtrku bo čas za sprehod ob morju, kavico … Ob dogovorjeni uri se bomo odpeljali do mesta Koper, se sprehodili po mestnem jedru in že bomo na poti v vasico Marezige. Na razgledni točki v Marezigah, od koder se odpira čudoviti pogled na istrsko zaledje in obalo, se nahaja prva vinska fontana v Sloveniji. S kozarcem v roki in ob istrskem prigrizku bomo lahko uživali v razgledu. V popoldanskih urah se bomo vračali proti domu.
cena od 149 €
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah hotela ***, 1 x polpenzion, program iskanje tartufov z degustacijo, vstop v jamo Baredine, degustacijo s prigrizkom ob vinski fontani, zunanje oglede po programu (Motovun, Koper), vodenje in organizacijo potovanja.
jesenska kulinarična doživetja
Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
Navigacija:
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
tel: 02/228 25 20