Tartufi, testenine z italijanskim pridihom- 3 dni
Odhodi 22.11.2019                      pri udeležbi 40 oseb 225   pri udeležbi 30 oseb 245                      pri udeležbi 20 oseb 265   Odhodi: Maribor, Celje, Ljubljana Cenejša potovanja 20 € popusta za dve osebi za rezervacije do 30.9. Rezervacija sedežev 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo Dodatne informacije najmanjše število potnikov: 20 doplačilo za enoposteljno sobo: 50 € vstopnine: 5–10 € obvezno doplačilo: lokalna turistična pristojbina
Opis potovanja
1. dan: SLOVENIJA–LUCCA–LARI   večerja, nočitev Zjutraj bomo mimo Benetk in Bologne pohiteli med griče Toskane, posejane s cipresami, oljkami in vinogradi ter čudovito dediščino, kamor se popotniški sladokusci nenehno vračajo. Že v dopoldanskih urah se bomo ustavili v Lucci, ki prekipeva od lahkotnosti, obilja, lepote in zglednosti. Sprehodili se bomo po starem mestnem jedru in si ogledali zanimivosti. Čas za osvežitev. Nato pa se bomo odpravili na raziskovanje toskanske vasice Lari, kjer bomo spoznali zanimivo zgodbo o testeninah. Okrepčali se bomo s testeninami in nadaljevali pot do zdraviliškega mesteca Montecatini Terme. Nastanitev v hotelu, večerja, nočitev. 2. dan: SAN MINIATO–SAN GIMIGNANO  zajtrk, večerja, nočitev Po zajtrku vožnja med toskanskimi griči do slikovitega San Miniata, ki z opečnatim obrambnim stolpom Federica II. sameva vrh griča blizu Firenc in tri novembrske vikende gosti največji italijanski festival belih tartufov. Po uličicah in trgih se bomo sprehodili med bogato obloženimi stojnicami, poskusili vse, kar najboljšega ponuja jesenska Toskana, in zagotovo kupili še kaj za domov. Nato bomo prečkali reko Arno, kjer nas bo na naslednjem griču čakala vasica San Gimignano. Na poti se bomo ustavili še pri domačinu in degustirali lokalno vino. Hitro bomo v srednjeveškem jedru s stolpi. Glavna ulica je polna trgovinic in barov. Tam bo tudi priložnost za sladkanje z okusnim sladoledom in že se bomo odpeljali do hotela. Pri večerji vključena tudi kozarec vina in kozarec vode. Nočitev. 3. dan: FIRENCE–SLOVENIJA  zajtrk Po zajtrku bomo nadaljevali vožnjo do Firenc, ki je rojstni kraj renesanse, Michelangelovega Davida in Da Vincijevih mojstrovin, Botticellija ... Tu je bila aktivna družina Medici, ki se je ob bankirskih poslih zelo dobro spoznala tudi na umetnost, za kar smo jim danes zelo hvaležni. Vleklo nas bo med mogočne cerkve in palače. Sprehodili se bomo ob glavni železniški postaji in nadaljevali pot do cerkve sv. Lovrenca, ki se ponaša z grobnico družine Medici. Stolnični trg, ki ga obdajajo mogočna katedrala, katere kupola je razpoznavno znamenje Firenc, večbarvni zvonik, ki se povzdiguje 85 m visoko, in krstilnica, ki velja za eno najprivlačnejših stavb v mestu, so simboli Firenc. Ustavili se bomo na Gosposkem trgu, ob palači Vecchio in galeriji Uffizi, se spustili ob bok reke Arno in se sprehodili do najstarejšega mostu, Ponte Vecchio, kjer zlatarji prodajajo svoje izdelke že od 1593. leta. V prostem času si boste lahko ogledali katerega izmed številnih muzejev ali pa zgolj uživali v opazovanju množice ljudi in elegantnih izložbenih oken, saj so Firence znane po svoji različici visoke mode. V popoldanskih urah se bomo poslovili od Firenc in se odpravili proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v večernih urah.
cena od 225 €
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah hotela ***, 2 x polpenzion, kozarec vina in vode, zunanje oglede po programu (San Miniato, San Gimignano, Firence), obisk vasice Lari in malico s testeninami, degustacijo vina, vodenje in organizacijo potovanja.
jesenska kulinarična doživetja
Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
Navigacija:
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
tel: 02/228 25 20