Neapeljski zaliv s sirenami in svojimi čari - 4 dni
Odhodi 22.04.2021, 27.04.2021 pri udeležbi 40 oseb 329 € pri udeležbi 32 oseb 349 € pri udeležbi 24 oseb 369 € Odhodi: Maribor, Celje, Ljubljana, Sežana Cenejše počitnice -50 € na rezervacijo dveh oseb do 31.1. -30 € na rezervacijo dveh oseb do 31.3. Rezervacija sedežev 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo Dodatne informacije najmanjše število potnikov: 24 doplačila po želji: enoposteljna soba 50 €, vstopnine, ki niso vključene po programu popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina 8 €
Opis potovanja
1. dan: SLOVENIJA–ITALIJA nočna vožnja Proti doživetju divjih kontrastov se bomo odpravili v večernih urah. Udobno nameščeni se bomo prepustili sanjam in brzeli mimo Benetk, Firenc in Rima, v smeri srčne dežele Kampanije. 2. dan: CASERTA–POMPEJI–NEAPELJSKI ZALIV večerja, nočitev Jutro nas bo ujelo že daleč na jugu. Nadaljevali bomo v isti smeri in se ustavili v Caserti, kjer si bomo ogledali Kraljevo palačo (z doplačilom vstopnine) ter se sprehodili po prostranem parku, ki se razteza na 100 ha površine. Pot nas bo vodila mimo vodometov in ribnikov, posvečenih bogovom. Do Pompejev je samo nekaj kilometrov in kmalu se bomo lahko sprehajali po izjemnem arheološkem parku, ki nas popelje v čas 1. stoletja. Do večera bomo prispeli do kraja nastanitve in preverili kakšno večerjo postrežejo na jugu Italije. Večerja, nočitev. 3. dan: AMALFIJSKA OBALA zajtrk, večerja, nočitev Po zajtrku se bomo podali na celodnevni izlet na čudovito Amalfijsko obalo. Spoznali bomo Sorento, danes mondeno središče, nadaljevali po poti z izjemnimi razgledi do čudovitega mesteca Positano, ki vse navdušuje s svojimi pisanimi hiškami in strmimi ulicami. Naš naslednji postanek bo v ljubkem mestecu Amalfi, ki se dviga od obale v obliki teras in je eden svetovno znanih kopaliških krajev. Tu bo čas za osvežitev in sprehod, ob dogovorjeni uri pa vrnitev do hotela. Večerja, nočitev. 4. dan: NEAPELJ zajtrk Po zajtrku se bomo podali v središče Neaplja. Mesto je starejše od Rima in je ohranilo svojo prepoznavnost. Podali se bomo na raziskovanje mestnih četrti in njegovih posebnosti. Vzeli si bomo čas za ogled podzemnega sveta – katakomb San Gennaro, morda si bomo ogledali še bogat arheološki muzej, vsekakor pa bo zanimiv sprehod po stari četrti Santa Lucia. Ustavili se bomo ob gradu Castel Nuovo, nadaljevali čez trg Plebiscita in se izgubili med zanimivimi uličnimi pejsaži in številnimi trgovinicami. Za malico se v Neaplju ponuja prava napolitanska pica, na sončku pa se priležejo tudi koktajli. V popoldanskih urah sledi slovo in pot proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.
cena od 329 €
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu***, 2 x polpenzion, izlet po Amalfijski obali, ogled Pompejev z vključeno vstopnino in lokalnim vodenjem, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo potovanja.
1. maj
Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
tel: 02/228 25 20