1. maj
Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
Pariz, mesto ljubezni in dobrega okusa- 5 dni
Odhodi 22.04.2021, 28.04.2021 pri udeležbi 40 oseb 259 € pri udeležbi 32 oseb 279 € pri udeležbi 24 oseb 299 € Odhodi: Maribor, Celje, Ljubljana Cenejše počitnice -40 € na rezervacijo dveh oseb do 31.1. -20 € na rezervacijo dveh oseb do 31.3. Rezervacija sedežev 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo Dodatne informacije najmanjše število potnikov: 24 doplačila po želji: ob prijavi – enoposteljna soba 50 €; vstopnine na izletu: Versailles približno 18 €/ osebo, Louvre približno 17 €/osebo, Eifflov stolp pribl. 26 €/osrbo, vožnja z ladjo po Seni približno 15 €/osebo, Disneyland pribl. 80 €/osebo, večerni program pribl. od 75 €–120 €/osebo, potep po Parizu z metrojem 25 € popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina 6 € · doplačilo po želji ob rezervaciji aranžmaja: čebulna juha in kozarec vina 25 €, francosko kosilo 30 €
Opis potovanja
1. dan: SLOVENIJA–PARIZ nočna vožnja Popoldne nas bo, lagodno nameščene na udobnem turističnem avtobusu, pot peljala skozi Avstrijo, mimo Salzburga, Münchna, Stuttgarta in Strasbourga proti Parizu. 2. dan: VERSAILLES–PARIZ nočitev V dopoldanskih urah bomo prispeli v Versailles, kjer si bomo ogledali zunanjost znamenitega dvorca Sončnega kralja Ludvika XIV., ki ga je dal zgraditi na vrhuncu svojega vladanja. Po želji se boste lahko sprehodili po grajskih vrtovih. Nadaljevali bomo pot do Eifflovega stolpa, se sprehodili po Elizejskih poljanah in izkoristili možnost panoramske vožnje z ladjo po reki Seni. Zvečer se bomo z metrojem zapeljali do hotela in nastanili v sobah. Nočitev. 3. dan: PARIZ zajtrk, nočitev Po zajtrku nas bo potep po mestu popeljal med številne znamenitosti: muzej Louvre, trg Concorde, Slavolok zmage, opera, mestna hiša, Latinska četrt, mestni otok s katedralo Notre Dame, Dom invalidov (grobnica generala Napoleona I. in vojaški muzej) ... Med ogledi bo tudi dovolj časa za osvežitev in doživetje boemskega mesta. V večernih urah se bomo sprehodili do Montmartra in bazilike Sacre Coeur. Z doplačilom pa bomo dan zaključili v pariški kavarni ob kozarcu vina in okusni čebulni juhi. Nočitev. 4. dan: PARIZ–NEMČIJA–AVSTRIJA zajtrk Francoski zajtrki niso glavni obrok dneva, saj Francozi dajejo prednost kakovosti pred količino. Vseeno pa se bomo dovolj okrepčali, da bo potepanje po pariških ulicah prijetno. Lahko individualno obiščete zabaviščni park Disneyland ali si ogledate katerega od zanimivih muzejev: npr. muzej Orsay (impresionizem), Muzej sodobne umetnosti ... ali pa se skupaj odpravimo na odkrivanje zanimivih okusov. Z doplačilom bomo preživeli dan na ulicah Pariza. Obiskali bomo eno izmed tipičnih pekarn, kjer prodajajo najboljše bagete, izkoristili čas za ogled enega izmed pariških pokopališč in v elegantni mestni četrti pokukali v eno izmed najboljših delikates Fauchon. Izbirali bomo lahko tudi med več kot 30 različicami okusne gorčice, ki za Francoze pomeni resno »stvar«. Seveda pa se z doplačilom še okrepčali s tipičnim francoskim kosilom in se po želji sprehodili po bližnjih pariških vrtovih. V poznih popoldanskih urah se bomo z metrojem/rer pripeljali do točke odhodnega mesta. Prijetno utrujeni bomo, udobno nameščeni, odpotovali čez Nemčijo in Avstrijo proti domovini. 5. dan: AVSTRIJA–SLOVENIJA V jutranjih urah bomo nadaljevali vožnjo čez Avstrijo v smeri Slovenije. Domov se bomo vrnili predvidoma v opoldanskih urah.
cena od 259 €
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turistični avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 2 x nočitev z zajtrkom, vožnjo z metrojem prvi dan, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo potovanja.
tel: 02/228 25 20