Strasbourg z očarljivimi hišicami in Luxemburg, mesto velike trdnjave - 3 dni
Odhodi 23.04.2021, 30.04.2021 pri udeležbi 40 oseb 220 € pri udeležbi 32 oseb 240 € pri udeležbi 24 oseb 260 € Odhodi: Maribor, Celje, Ljubljana Cenejše počitnice -40 € na rezervacijo dveh oseb do 31.1. -20 € na rezervacijo dveh oseb do 31.3. Rezervacija sedežev 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo Dodatne informacije najmanjše število potnikov: 24 doplačila po želji: ob prijavi – enoposteljna soba 50 €; vstopnine po želji, vožnja z ladjo po kanalu približno 15 €/osebo popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina 8 €
Opis potovanja
1. dan: SLOVENIJA–STRASBOURG nočitev Na pot se bomo odpravili v zgodnjih jutranjih urah. Proti Alzaciji nas bo pot vodila mimo Salzburga, Münchna in Stuttgarta. V zgodnjih popoldanskih urah bomo prišli v Strasbourg, kjer imajo sedež pomembne institucije Evropske unije in Sveta Evrope. Z avtobusom se bomo zapeljali okoli ''evropskega'' dela mesta, nato pa si peš ogledali staro mestno jedro, ki je veliko več , kot samo okrogla lečasta stekelca in gotski šilasti loki, predalčna gradnja in folklora, kislo zelje in rizling. Uživali bomo na sprehodu po idilični četrti La Petite France, nekdanji obrtniški četrti, ki je ohranila svojo srednjeveško podobo. Toda že nekaj ulic proč se bomo znašli med stavbami ulice Grand Rue in mestne hiše, v francosko zaznamovanem 18. stoletju. Nikakor ne bomo izpustili znamenite katedrale Notre Dam, grajene iz rdečega peščenjaka, katere zvonik je bil 227 let najvišja stavba na svetu. Polni vtisov se bomo odpeljali do hotela in sladko zaspali. Nočitev. 2. dan: STRASBOURG–LUKSEMBURG zajtrk, nočitev Dopoldne bi bilo škoda zamuditi priložnost za izjemne fotografije in se, za doplačilo, ne zapeljati z ladjico po mestnem kanalu. Dan bo še mlad, ko se bomo znova znašli na avtobusu in se odpeljali proti Luksemburgu. Na poti se bomo ustavili v kraju Schengen, ki se nahaja blizu tromeje med Francijo, Nemčijo in Luksemburgom. Obkrožajo ga vinogradi, znan pa je predvsem zaradi Schengenskega sporazuma, ki je bil prav tam podpisan. Z doplačilom lahko obiščemo tudi Schengenski muzej, kjer spoznamo podrobnosti tega sporazuma. Pred muzejem se bomo na trgu s spomenikom, na katerem je 31 zvezd, ki simbolizirajo države v Schengenskem sporazumu in tiste, ki se še bodo pridružile, zagotovo tudi fotografirali. Zraven spomenika je del berlinskega zidu, ki simbolizira odprtje in odstranitev evropskih meja. Nedaleč proč pa lahko opazimo še Schengenski grad, ki je bil prvič omenjen v 14. stoletju. Vožnja do kraja nastanitve, namestitev v hotelu, nočitev. 3. dan: LUKSEMBURG–NEMČIJA–AVSTRIJA–SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku se bomo najprej zapeljali do predela Kirchberg, kjer se nahaja tudi sodišče EU, ustanovljeno 1952 in kjer je vrhovna oblast Evropske unije. Tako bomo lahko primerjali obe najpomembnejši evropski mesti, ki si skupaj z Brusljem delita naziv glavnih mest EU. V središču mesta, ki je nastalo ob sotočju rek Ptrusse in Alzette, si bomo ogledali mestne znamenitosti: mestno hišo, palačo vojvode Luksemburga, katedralo … Nekaj bo še prostega časa za prigrizek ali kosilo, nato pa sledi vožnja proti domu, kamor je predviden prihod v nočnih urah.
cena od 220 €
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu**/***, 2 x nočitev z zajtrkom, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo potovanja.
1.maj
Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
tel: 02/228 25 20