Silvestrovo »alla napoletana« - 5 dni
Odhodi 28.12.2019 pri udeležbi 40 oseb 275 pri udeležbi 30 oseb 295 pri udeležbi 20 oseb 310 Cenejša potovanja -20 € za dve osebi za rezervacije do 15.11. Rezervacija sedežev v 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo Dodatne informacije vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana najmanjše število potnikov: 20 doplačila po želji: enoposteljna soba 50 €, vstopnine 4–10 € na muzej/arheološko najdišče obvezno doplačilo: lokalna turistična pristojbina popust: 10 % za otroke do 12 let v sobi z dvema odraslima
Opis potovanja
1. dan: SLOVENIJA–ITALIJA nočna vožnja Pozno zvečer si bomo »obuli« udoben avtobus in se sprehodili proti jugu italijanskega škornja. 2. dan: TIVOLI–NEAPELJSKI ZALIV večerja, nočitev Dopoldne se bomo pretegnili v termalnem Tivoliju, nad katerim bdi Unesco, saj so si bogati Rimljani tam zgradili rezidence. Največja je vila cesarja Hadrijana (ogled z doplačilom), danes arheološki park, najbolje ohranjena pa Villa d'Este s čudovitimi fontanami. Za obe si bomo vzeli čas, nato pa v Neapeljskem zalivu poiskali naš hotel. Nastanitev v hotelu, večerja, nočitev. 3. dan: CASERTA zajtrk, večerja, nočitev Po zajtrku bo na vrsti Caserta z znamenito kraljevsko palačo. Sprehodili se bomo po ogromnem parku, ki so mu namerili kar 100 hektarov površine. Ko nam bo dovolj vodometov in ribnikov, posvečenih bogovom, nas bo šofer premaknil do bližnje turistične kmetije, kjer nam bodo razložili vse o okusni bivolji mozzarelli. Še degustacija in že bomo na poti do hotela. Še nekaj prostega časa, večerja, nočitev. 4. dan: NEAPELJ … SREČNO 2020! zajtrk, nočitev Po zajtrku se bomo podali v središče Neaplja. Mesto je starejše od Rima in je ohranilo svojo prepoznavnost. Podali se bomo na raziskovanje mestnih četrti in njegovih posebnosti. Nato si bomo vzeli čas za ogled podzemnega sveta – katakombe San Gennaro, morda pa si boste ogledali še bogat arheološki muzej. Vsekakor bo zanimiv sprehod po stari četrti Santa Lucia, ustavili se bomo ob gradu Castel Nuovo ter nadaljevali čez Trg plebiscita in po zanimivi ulični pasaži med številne trgovinice. Za malico se v Neaplju ponuja prava napolitanska pica, na sončku se priležejo tudi koktajli … Popoldne se bomo v hotelu odpočili, nato pa se prepustili uličnemu melosu Neaplja – skupaj z domačini in turisti, ki ob glasbi in bogati animaciji pričakujejo novo leto. Številne ulične stojnice ponujajo različne dobrote, mestni grad pa opolnoči zasije v prazničnem ognjemetu. 5. dan: CASSINO–SLOVENIJA zajtrk Napolitanci že v običajnih dneh živijo s časovnim zamikom – kaj bo šele na novega leta dan! Zajtrk bomo pospravili ob visokem soncu, nato pa se odpeljali v Cassino in se vzpeli na izjemen benediktinski samostan Montecassino. Med prijetnim zibanjem po valovih Apeninov se bomo do večera naspali in pozdravili domače.
cena od 275 €
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljni sobi v hotelu ***, 2 x polpenzion, 1 x nočitev z zajtrkom, zunanji ogledi po programu (Tivoli, Caserta, Neapelj, Cassino), vodenje in organizacija potovanja.
silvestrovanja
Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
Navigacija:
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
tel: 02/228 25 20