Makedonija in silvestrovanje ob Ohridskem jezeru - 5 dni
Odhodi 28.12.2019 pri udeležbi 40 oseb 335 pri udeležbi 30 oseb 350 pri udeležbi 20 oseb 365 Cenejša potovanja -20 € za dve osebi za rezervacije do 15.11. Rezervacija sedežev v 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo Dodatne informacije vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana in Novo mesto najmanjše število potnikov: 20 doplačilo za enoposteljno sobo: 100 € obvezno doplačilo: lokalna turistična pristojbina popust: 10 % za otroke do 12 let v sobi z dvema odraslima vstopnine se plačujejo sproti (po želji)
Opis potovanja
1. dan: SLOVENIJA–MAKEDONIJA/SKOPJE večerja, nočitev Odhod v zgodnjih jutranjih urah in vožnja v smeri Hrvaške, Srbije in Makedonije. Naše potovanje se bo nadaljevalo mimo Beograda do Skopja. Ogledali si bomo kulturnozgodovinske spomenike, ki še vedno ohranjajo »staro dušo« tega lepega mesta: most, okrog katerega še vedno ni mogoče uskladiti vseh zgodb, kdo je vanj vzidal prvi kamen. Nekateri ga imenujejo Dušanov most, pa Muratov most, drugi mu preprosto pravijo Kamniti most. Tu so še trdnjava Kale, cerkev sv. Spasa z grobnico revolucionarja Goceta Delčeva, stara turška čaršija, ki je prepolna trgovin in lokalov, ki spominjajo na minule čase, na davno makedonsko zgodovino ... Nekaj bo prostega časa za samostojne oglede in nakup spominkov. Nastanitev v hotelu, večerja (vključena kozarec vina in kozarec vode), nočitev. 2. dan: SKOPJE–STOBI–BITOLA–OHRID zajtrk, večerja, nočitev Po zajtrku vožnja proti Bitoli. Na poti se bomo ustavili v Stobiju, kjer si bomo ogledali razvaline arheološkega parka. Nato bomo zavili v bližnjo vinsko klet, si jo ogledali in degustirali vino. Pot bomo nadaljevali do Bitole in se sprehodili po lepo ohranjenem mestnem jedru do edinstvene in ene največjih cerkva v Makedoniji – cerkve sv. Dimitrija. Še sprehod po stari »turški čaršiji« in že se bomo usmerili proti Ohridskemu jezeru. Vožnja do kraja nastanitve, nastanitev v hotelu. Še nekaj prostega časa. Večerja (vključena kozarec vina in kozarec vode), nočitev. 3. dan: OHRID–VEVČANI zajtrk, večerja, nočitev Po zajtrku se bomo odpeljali do središča Ohrida – edinstvene duhovne in kulturne zakladnice. Še pred prihodom v Ohrid se bomo za kratek čas ustavili ob največjem izviru Ohridskega jezera. In že bomo v mestu, ki je bilo v srednjem veku prestolnica carja Samuela, sedež arhiepiskopa in središče slovanske pismenosti, kjer je sv. Kliment, učenec Cirila in Metoda, v 9. stoletju sestavil cirilico. Nato bodo našo pozornost pritegnili najpomembnejši spomeniki, kot so: trdnjava carja Samuela, sv. Pantelejmon, bazilika sv. Sofije, teater … Prosti čas za individualno pohajkovanje. Ob dogovorjeni uri pa se bomo odpeljali do vasice Vevčani, kjer se bomo sprehodili in se pri domačinu ob prijetnem druženju okrepčali s tipičnim makedonskim kosilom (vključena pijača: vino, voda). Do večera se bomo vrnili v hotel. Večerja (vključena kozarec vina in kozarec vode), nočitev. 4. dan: SV. NAUM zajtrk, večerja, nočitev Po zajtrku nas bo pot vodila do Sv. Nauma, samostana z grobnico tega pomembnega svetnika, učenca Cirila in Metoda. Ogled in nekaj prostega časa za sprehod. Popoldanske ure bomo izkoristili za počitek in pripravo na najdaljšo noč v letu. Nato pa bo na vrsti bogata silvestrska večerja ter ob glasbi in plesu druženje do jutranjih ur. SREČNO 2020! Nočitev. 5. dan: MAKEDONIJA–SRBIJA–HRVAŠKA–SLOVENIJA zajtrk Po zajtrku se bomo odpeljali proti Srbiji, Hrvaški in Sloveniji. Na poti krajši postanki za osvežitev. Predviden prihod v poznih nočnih urah.
cena od 335 €
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljni sobi hotela***, 3 x polpenzion, 1 x nočitev z zajtrkom, 1 x silvestrska večerja ob glasbi, 1 x kosilo, 1 x degustacija vina, oglede po programu (Skopje, Bitola, Ohrid, Sv. Naum), turistična pristojbina, vodenje in organizacija potovanja.
silvestrovanja
Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
Navigacija:
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
tel: 02/228 25 20